Interview met bride to be Marieke

mrt 4, 2016

Share on

Even voorstellen..
Marieke is 23 en gaat over 3 maanden trouwen met Ruth. Ze werkt als leerkracht in het basisonderwijs en is ook voor de klas ten huwelijk gevraagd! Lees hieronder meer over de voorbereiding, styling en indeling van haar trouwdag.

weddingwinkel-marieke3

Naam: Marieke  |  Woonplaats: Renswoude  |  Werk: Leerkracht Basisonderwijs
Leeftijd: 23  |  Samen met: Ruth  |  Hobby’s: Fotografie (www.foto-unique.nl)
Hier vind je Marieke op Facebook


Waar heb je je aanstaande man leren kennen?
Een aantal jaar geleden ging ik in de kerstvakantie naar Zwitserland om daar samen met een vriendin recreatiewerk te doen. Daar leerde ik Henrieke (zus van mijn vriend) kennen. In die vakantie paste ik ook vaak op haar dochtertje. Toen Henrieke weer in Nederland kwam wonen, vroeg ze aan mij of ik de oppas van haar kinderen wilde zijn. De eerste avond dat ik daar ging oppassen kwam ik Ruth tegen. Hij was samen met zijn zwager aan het werk. Nadat Henrieke en haar man weggingen, bleef Ruth nog even kletsen. Later spraken we elkaar nog via Facebook, totdat Ruth aan mij vroeg of ik een keer wildeafspreken… en de rest raad je wel :-).

Hoe lang zijn jullie inmiddels samen?
Wij zijn inmiddels al ruim 3,5 jaar een stel.

Vertel, hoe was het huwelijksaanzoek?!
Op 12 juni 2015 verraste mijn vriend mij met een huwelijksaanzoek in de klas. Ik was lekker aan het werk toen opeens een collega binnenkwam en vertelde dat de kinderen even in de kring moesten gaan zitten. Mijn collega nam ook een leerling mee uit de klas. Ik vond het vreemd wat er gebeurde maar had nog niet gelijk door wat er ging gebeuren. De leerling kwam terug, verkleed als beveiliger, en droeg een bordje met de tekst ‘Ring security’. Daarachter kwam mijn vriend. Hij ging in de klas op zijn knieën en vroeg mij officieel ten huwelijk :-)! Natuurlijk moest ik daarna nog door met lesgeven. Ondertussen werd het om mijn klas heen versierd. Na schooltijd ben ik gelijk met Ruth meegegaan. Hij had namelijk nog een verrassing geregeld. We zijn samen wezen kanoën en ’s avonds gingen we uit eten. Ik vond het zo leuk dat hij dit allemaal had geregeld. Ik ben iemand die altijd alles wil weten en vaak dingen al raad…Maar dit huwelijksaanzoek had ik van tevoren echt niet aan zien komen :-).

weddingwinkel-marieke

Ah, super zeg en wanneer is de trouwdag?!
Op 3 juni 2016 in Renswoude.

Hoe is jullie trouwdag te omschrijven?
Romantisch, themakleuren, vrienden, familie.We vinden het heel belangrijk dat de sfeer gezellig en ontspannen is. Zelf hopen we echt te gaan genieten van onze dag. We hebben een goede ceremoniemeester uitgekozen waar we alles wel aan over kunnen laten.

Hoe ziet de indeling van de dag er globaal uit?
’s Morgens nemen wij even lekker de tijd voor een fotoshoot. Dat is het enige moment dat we even samen kunnen zijn. We willen daar dan ook extra van gaan genieten. Daarna hopen we naar mijn ouderlijk huis te gaan waar de daggasten op ons wachten. Na die ontmoeting zal de ceremonie en de kerkdienst plaatsvinden. ’s Avonds hopen we met onze families, vrienden en kennissen het feest te vieren.

Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen?
Niet heel makkelijk maar het is ons gelukt :-)! Wij hebben ongeveer 40 daggasten.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen?
Ruim een jaar. Ik denk wel dat wij genoeg tijd hebben. We hebben al veel geregeld.weddingwinkel-mariek2

Wie schakelen jullie allemaal in als hulp vooraf, tijdens of na de wedding?
We spreken ongeveer 1x in de maand af met onze ceremoniemeester. We maken iedere keer een to-do list, we verdelen een aantal taken en die zijn tijdens de volgende meeting geregeld. Het is heerlijk om steeds weer iets af te kunnen vinken. Verder schakelen we mijn moeder in omdat zij ook veel dingen moet regelen voor het eerste gedeelte van de dag.

Hebben jullie een thema en hoe ziet de styling eruit?
We hebben geen thema maar wel themakleuren. We vragen de zus van mijn vriend voor de decoratie. Zij decoreert in het dagelijkse leven dus we vertrouwen helemaal op haar creativiteit.

Hebben jullie een budget afgesproken?
Ja, we hebben van tevoren samen een budget vastgesteld. We proberen ons hier zoveel mogelijk aan te houden. Soms best wel lastig hoor ;-).

Wat vind je de leukste producten uit onze webshop?
De slingers!

kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?!
Haha, alleen dat ik die dag als een echte bruid er uit wil zien :-).

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Ik wil zoveel maar het kost allemaal ook zoveel.

En waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Ik kijk zelf heel erg uit naar de eerste ontmoeting. Verder zie ik uit naar de ceremonie en vooral naar het belangrijkste gedeelte van de dag: de kerkdienst.

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Zorg dat je samen een to-do-list maakt. Het voelt heel fijn als je dingen af kan strepen en het zorgt ook voor een goed overzicht.

Fotograaf: Marije Hooijer  |  Videograaf: Jos Heikoop |  Trouwjurk: Taft en Tule
Ringen: Luctra |  Bloemen: Zus van de bruidegom: Henrieke  |  Kapsel: Janita van Geresteijn

weddingwinkel-marieke4

Foto van bekendmaking van de trouwdatum

 

Leave a Reply

?>