Interview met bride to be Manon

mei 14, 2015

Share on

Even voorstellen….
Manon Kaletzky is 25 jaar, woont in Tilburg en houdt van dansen, films kijken, creatief bezig zijn en reizen. In maart vorig jaar was ze samen met haar vriend Thijn op reis in Amerika. Tijdens deze reis werd ze op een festival in Miami ten huwelijk gevraagd! Inmiddels is het bijna zover, eind mei volgt de meerdaagse bruiloft van Manon: het ‘ T en M wedding festival’

weddingwinkel-bridetobe-manon3

Naam: Manon  |  Samen met: Thijn  |  Woonplaats: Tilburg
Werk: gedragsbegeleider bij stichting Respect  |  Leeftijd: 25
Hier vind je Manon op Facebook

Vertel, hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Nou dat is nog wel een leuk verhaal. We hebben elkaar voor het eerst gezien op de fiets. Hij reed toen met een vriendin van mij mee naar hun middelbare school, omdat we hier een beroepenavond hadden. De dag erna vroeg mijn vriendin of de
jongen mijn mailadres mocht hebben. Dit vond ik goed, maar in de mail had ik hem gelijk afgewezen met ’je bent mijn type niet’. Ik was toen nog 16 en natuurlijk alleen gefocust op het uiterlijk. Hierop kreeg ik een mail terug dat hij dit raar vond, want ik kende hem niet eens en ik was wel erg kort door de bocht. Daarmee was het contact klaar. Een jaar later kwamen we elkaar weer tegen op een feestje van die gezamenlijke vriendin. Thijn kwam naast me zitten en we raakten aan de praat. Een erg leuk en gezellig gesprek was dat! Hij vertelde over de reizen die hij met zijn ouders had gemaakt en hoe dat hem inspireerde met zijn visie op het leven. Vervolgens toch maar weer mailcontact gehad, wat vervolgens overging in msn en telefoon. Op onze eerste date zijn we gaan skaten, dan had ik minder het gevoel dat het een officiële date was! Na wat afspraakjes en wat twijfels kreeg ik de gouden tip van mijn moeder ‘gewoon proberen die verkering, je hebt het
anders toch zo weer uitgemaakt’. Sindsdien bleek dit dan de beste keus van mijn leven te zijn geweest!

En, hoe lang zijn jullie inmiddels samen?
Ik heb Thijn op 30 mei 2008 verkering gevraagd. ‘Dan kan ik je nu wel mijn vriendje noemen’, waren mijn precieze woorden. We zijn dus met ons trouwen 7 jaar samen.

Kun je meer vertellen over je spectaculaire huwelijksaanzoek in Miami!
In Maart 2013 zijn Thijn en ik naar Amerika gegaan voor een rondreis. We zijn begonnen in New York en geëindigd in Miami, waar we onze vakantie knallend zouden afsluiten op het 3 daags durende Ultra Music Festival (UMF). Op dag 2 vertelde Thijn dat hij een verassing had. Hij had zogenaamd de dag ervoor VIP-tickets gekregen van een Nederlandse fotograaf die hij tegen het lijf aan was gelopen (Totale onzin, want dit bleek hij een half jaar van tevoren geregeld te hebben via de filmmaker van het festival.). Zo goed gelovig als ik was trapte ik daar gewoon in. Na de dj-set van David Guetta en genoten te hebben van onze vip-dag vroeg Thijn me mee om nog even op een bankje te gaan zitten. Hier ging
hij vervolgens op zijn knieën, waarbij ik vanuit mijn enthousiasme niet eens heb gehoord wat hij nou eigenlijk vroeg. Vervolgens kwam er toevallig vuurwerk, waardoor de mooie en bijzondere dag een spetterend einde had gekregen.

Wanneer is jullie trouwdag?
Om ons trouwen in de trant van een festival te houden hebben we ervoor gekozen om ons huwelijk te verspreiden over meerdere dagen. We hebben onze bruiloft daarom omgedoopt tot: T en M wedding festival ! Op 27 mei zullen we het ja-woord geven in de Belgische Ardennen (locatie Sechery), waarna we met deze kleine groep mensen daar blijven slapen. Vervolgens zullen we op 30 mei met de voetjes van de vloer gaan op het Festival feest in Tilburg.

weddingwinkel-bridetobe-manon

Hoe kunnen je jullie trouwdag het best omschrijven?
Ik zou onze bruiloft omschrijven als divers. Er zit een groot verschil tussen de sfeer die we neerzetten in België en Nederland. Het laat echt zien wie wij zijn als personen met de verschillende eigenschappen verdeeld over de 2 momenten. We hebben ook geen receptie, omdat wij dit te formeel vinden.

Hoe ziet de indeling van de dag(en) er globaal uit?
De gasten zullen op 27 mei eind van de middag arriveren waarna ze naar hun gepersonaliseerde kamer kunnen. Vervolgens is het ja-woord, er wordt geproost met een hapje en een drankje en er worden foto’s gemaakt. Daarna zullen we lekker lang gaan dineren en zal laat op de avond een gezellige beat klinken en kunnen we als de gasten daar nog de energie voor hebben gezellig spelletjes spelen. De deuren van het feest zullen op 30 mei om 20.30 uur open gaan, waar iedereen bij binnenkomst op een bijzondere manier vastgelegd wordt. Vervolgens willen we het feest openen met een openingsdans, waarna we lekker kunnen feesten.

Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen?
Het samenstellen van de gastenlijst ging redelijk vlot. Met het ja-woord zijn we met 42 man. Voor het feest hebben we rond de 120 man uitgenodigd.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen?
Ik denk dat we een jaar van tevoren begonnen zijn met plannen. Omdat we alles zelf doen gaat er erg veel tijd in zitten en slaat bij mij nogal eens de stress toe, omdat er zoveel verschillende onderdelen zijn waaraan gedacht moet worden. Bovendien zijn we beiden (vooral ik) nogal perfectionistisch en niet snel tevreden.

Krijgen jullie veel hulp of doen jullie het meeste zelf?
We regelen alles zelf en hebben alles mee uitgezocht of zelf gemaakt. Niks is aan het toeval overgelaten en we hebben alles geregeld via mensen in onze kennissenkring. Mijn getuigen helpen me mee met de versiering van de decoratie in België. De getuige van Thijn heeft de uitnodiging mee helpen ontwerpen. We hebben een ceremoniemeester die met ons meedenkt over catering en planning en op de dagen zelf hebben we mensen voor ons ‘werken’ die we ook via via kennen. Zo blijft alles in een intieme persoonlijke sfeer.

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit?
Voor de 27e heb ik de versieringen gemaakt en gekocht. Denk aan versieringen op de tafel zoals flessen, vaasjes, waxinelichtjes en papieren bloemen. Verder is er over het hele terrein ook nog versieringen te vinden en heb ik zelf een ‘boog’ gemaakt van berkenhout en bloemen waar we voor staan tijdens het ja-woord.

Wat vind je het leukste product uit onze webshop?
Het gastenboek’ van hout. Heel origineel idee van een gastenboek.

Kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?! 🙂
Dat er geen sluier is…

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Het loslaten van mijn ideeën die niet tot uiting kunnen komen doordat ik niet aan de spullen kan komen via verhuur. Bovendien wil ik telkens meer en meer.

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Het uitspreken van de geloften, het diner en het feesten met vrienden/kennissen en familie.

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Maak alles persoonlijk, zodat mensen kunnen zien dat het echt jullie bruiloft is.

Een andere goede tip: ‘je kunt het niet iedereen duidelijk of naar zijn zin maken’. Het is jullie dag en als er mensen zijn die je niet snappen, dan komen ze lekker niet.

Trouwkaarten: Zelf ontworpen, gedrukt bij ‘de snoeperie.be’ en een gewone drukker in Tilburg
Fotograaf en videograaf: Misset Media  |  Trouwjurk: Demetrios
Ringen: zelf ontworpen bij Edelsmederij Josemieke Segers   |  Bloemen: boeket geregeld in België

Trouwlocatie: Sechery (Ardennen) en een locatie in Tilburg
Visagie: parfumerie en schoonheidssalon Appels  |  Kapsel: Joël Toeange
Taart: Govert van Nunen

Leave a Reply

?>