Interview met Bride to Be Lysanne

mei 24, 2017

Share on

Lysanne Rinzema gaat trouwen met Harmen en komt uit Tull en het Waal. Ze zegt ‘Daar heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Het is een mini-gehucht vlakbij Utrecht’. (Klopt inderdaad…nog nooit van gehoord nee :-)) Lysanne is tekstschrijver, communicatietrainer en schrijfcoach bij communicatieadviesbureau Loo van Eck en ze houdt een blog bij over haar bruiloft: www.langzullenzijleven.nl lees mee met deze inspirerende vrouw en haar bruiloft voor het goede doel!

 

Naam Lysanne  |  Leeftijd 26  |  Hobby’s: Vooral avontuurlijke dingen (liften, paardrijden)
en creatieve dingen (schrijven, photoshoppen, DIY, koken)  |  Gaat trouwen met Harmen
De bruiloft is hier te volgen op Facebook  |  Hier vind je Lysanne op Instagram

 

Hoe en waar heb je je aanstaande man leren kennen?
We waren elkaars SOG (studie-ontwijkend gedrag) op onze hogeschool. Hij lokte mij met koffie en stroopwafels. We kregen verkering op 11-12- ’13 om14:15 uur. Maar zelfs dié datum vinden we lastig te onthouden, haha.

Vertel, hoe was het huwelijksaanzoek ?!
Daar denk ik nog steeds met een enorm brede glimlach aan terug. Ik dácht dat een vriendinnetje en ik samen onze mannen gingen verrassen opTerschelling. Maar stiekem wisten zij allang dat we kwamen. En verraste Harmen míj juist. Het plaatsnaambordje ‘Lies’ was ineens versierd met slingers en fakkels. Daar ging hij voor mij op zijn knieën. En nadat ik KEI-hard ‘ja!’ riep, konden we nog een weekend lang nagenieten.

Wanneer is de trouwdag?! En in welke plaats?
We trouwen op 29 september en dat doen we in ons eigen huis. ‘Huh, jullie eigen huis!?’ zie ik je denken. Maar dan weet je nog niet dat wij in een eeuwenoud monument wonen. Met een enorme achtertuin vol appel- en perenbomen. Weinig locaties die zó mooi en sfeervol zijn.

Hebben jullie een thema? Zo ja, wat voor thema!?
‘Lang zullen zij leven’ is ons thema. Dit heeft een dubbele betekenis bij onze bruiloft. Wij zingen deze tekst namelijk vaak tijdens verjaardagen en bruiloften. Maar Harmen en ik beseften ons: we zingen dit eigenlijk altijd naar gezonde mensen die een huis hebben om gasten te ontvangen en geld om hun feestje te vieren. Maar, zo vroegen wij ons af, is het niet veel logischer om deze tekst toe te wensen aan mensen die daadwerkelijk bezig zijn met overleven? Die niet op feestjes te vinden zijn, maar op een bootje in de oceaan dobberen. Voor ons voelde het niet goed om onszelf deze tekst toe te laten zingen tijdens een héél duur feest dat ‘trouwen’ heet. Terwijl we de wens ‘lang zullen zij leven’ voor hetzelfde geld (letterlijk) kunnen waarmaken bij anderen. Daarom hebben we gekozen om onze bruiloft te laten sponsoren voor vluchtelingen. Op www.langzullenzijleven.nl lees je hier alles over. Wauw, mooi initiatief zeg!

Als je aan jullie trouwdag denkt, dan zou je die omschrijven als?
Het eerste woord dat in me opkomt is: eigenzinnig. Daarmee bedoel ik: net even iets anders. Creatief. Lekker gek. We hopen vooral dat er veel gelachen wordt.

Hoe ziet de indeling van de dag er globaal uit?
We gaan een paar dagen voor de bruiloft naar het gemeentehuis om te trouwen voor de wet. Zo zorgen we dat we op de dag zelf wat ruimer in onze tijd zitten. We willen geen te strakke planning. Liever een ontspannen sfeer, niet te veel moeten.

Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen?
Zonder er een “project X” van te willen maken, vinden we eigenlijk gewoon dat iedereen welkom is. We hebben dus niet te moeilijk gedaan over wie we uitnodigen.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen en heb je genoeg tijd denk je, of slaat de stress al toe?
Stressen is echt totáál niets voor mij. (Hihi, oké sorry dat is een inside joke.) We zijn erg op tijd begonnen. Zo voorkomen we dat we aan het einde knel raken.

Wie schakelen jullie allemaal in als hulp vooraf, tijdens of na de wedding?
We vragen heel veel mensen uit ons eigen netwerk om iets te doen. Dit maakt onze bruiloft persoonlijker. En vooral: we zijn erg enthousiast over de talenten en het werk van onze vrienden en familie, dus we geven hen graag wat publiciteit. Ook wil ik graag nog even zeggen: we hebben de beste ceremoniemeesters, of eigenlijk ceremoniemeesteressen. Of ceremoniejufjes? We weten nog niet hoe we ze noemen, maar wat we wel weten: ze zijn awesome!

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit?
Oeps, dit weten we echt nog niet. We proberen eerst de grote dingen nog te regelen. Daarna gaan we nadenken over de details.

Wat is jullie budget voor de bruiloft?
Het grappige is dat het budget ons niet zoveel meer uitmaakt, nu we onze bruiloft laten sponsoren. Dat maakt alles anders. Want: als je letterlijk levens kunt redden door bijvoorbeeld mooie decoratie voor je bruiloft te kopen, dan ga je daar toch geen nee tegen zeggen? 😉

Wat vind je het leukste product uit onze webshop?
Het kanten tafelkleed.

Kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?! 
Wit! 😉

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Ik merk dat ik het heel belangrijk vind dat alles voor iedereen leuk is. Maar dat is eigenlijk behoorlijk onmogelijk, vooral omdat onze gasten erg van elkaar verschillen. Mensen herinneren mij er vaak aan dat het vooral voor onszelf leuk moet zijn. Maar zo zit ik echt niet in elkaar.

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Oeh, 2 dingen: de openingsdans. Daar hebben Harmen en ik zoveel voorpret over. En daarnaast dat mijn lieve pappa een pianostuk voor ons gaat spelen. Hij kan zo mooi piano spelen dat het me altijd raakt. Ik kan niet wáchten!

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Keep calm, bitches. Whaha

Leveranciers Bruiloft:
Trouwjurk: Karin’s Bridal doneert 50% van de trouwjurk aan Artsen zonder Grenzen (hierna: AzG).
Trouwpak: Edgar N. doneert 100% van het maatpak aan AzG.
Trouwringen: Mirjam Verhoef doneert 100% van haar werkuren. Wist je dat je bij haar een hele leuke workshop kunt volgen, waarbij je zelf je eigen sieraad maakt?
Fotograaf: Paul Sijm doneert 100% van de rekening aan AzG.
Videograaf: Bertina Kramer doneert 50% van de rekening aan AzG.
Taart: De fantastische ‘Jonge Dame’ doneert taart! En dit is niet zomaar een jonge dame, maar de fantastische dame die mij naar Terschelling lokte. Ze heeft haar eigen koffietentje in Ede en maakt de lekkerste taarten ever.
Koek: Maxine’s bakery doneert heerlijke Amerikaanse koeken voor onze avondgasten.
Trouwkaarten: Droomopwaarts Design helpt ons met onze trouwkaart ♥
Biertjes: De Heidebrouwerij in Ede doneert 50% van onze biertjes! En dat vinden we extra leuk, omdat Harmen en ik elkaar in Ede hebben leren kennen.
‘Al deze mensen/organisaties zijn stuk voor stuk super inspirerend. Ik raad je daarom zeker aan om hun websites eens te bekijken’.

Leave a Reply

?>