Interview met Bride to Be Joselien

aug 30, 2017

Share on

Over een  kleine maand is het zover: Joselien gaat trouwen met Maarten. Joselien heeft tijdens haar werk als Visagist en Haarstylist de afgelopen jaren heel veel bruiden mogen mooi maken voor hun grote dag en nu is het eindelijk haar beurt. Lees mee met de voorbereidingen van deze prachtige Bride To Be!

Naam: Joselien | Woonplaats: Bodegraven
Studie/werk: Visagist & Haarstylist | Leeftijd: 28| Gaat trouwen met: Maarten
Joselien volg je hier op Facebook en Instagram

Gefeliciteerd je gaat trouwen! Wanneer is de trouwdag?!
We trouwen eind september van dit jaar in Oudewater.

Hoe en waar heb je je aanstaande man leren kennen?
We hebben elkaar leren kennen door een datingsite! Door mijn werk als visagiste hoorde ik van één van mijn bruiden hoe ze haar aanstaande man had leren kennen, namelijk via deze zelfde site. Dit heeft me toen een beetje nieuwsgierig gemaakt en wat heeft dit me veel gebracht! Maarten en ik hebben al heel snel het virtuele contact verwisseld voor een real-life ontmoeting en dit was
meteen raak!

Hoe lang zijn jullie inmiddels samen?
We zijn iets meer dan een jaar samen.

Vertel, hoe was het huwelijksaanzoek ?!
Maarten heeft mij gevraagd tijdens een citytrip in Wenen. Na een liefdesverklaring ging hij op één knie en haalde hij een prachtige ring tevoorschijn. Maarten is fantastisch en ik vind het geweldig dat ik met hem ga trouwen!

Als je aan jullie trouwdag denkt, dan zou je die omschrijven als? 
Intiem, ontspannen en informeel.

Hoe ziet de indeling van de dag er globaal uit?
We hebben het opgesplitst in twee dagen. Twee dagen voor de bruiloft, op een donderdag, trouwen we op het stadhuis in het bijzijn van onze gezinnen. Aansluitend hebben we een gezellige borrel (op de plek waar we onze eerste date hebben gehad). De zaterdag erna starten we aan het begin van de middag met de daggasten met toost en taart. Halverwege de middag hebben we de ceremonie in de kerk, gevolgd door een felicitatiemoment. In de avond starten we met een borrel met onze daggasten gevolgd door een intiem diner.

Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen?
We hadden ons voorgenomen om de groep daggasten klein te houden, omdat we het fijn vinden om gericht aandacht te kunnen hebben voor elkaar onderling. Dit bleek niet helemaal haalbaar, er zijn uiteindelijk 41 daggasten en ik ben hier helemaal blij mee! Ik vind het namelijk belangrijker om iedereen erbij te hebben die belangrijk voor me is dan persé een kleine groep mensen te hebben. Bij de ceremonie in de kerk hebben we daarbij nog ongeveer 160 personen uitgenodigd.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen en slaat de stress al toe?
We zijn ongeveer een half jaar van te voren begonnen met plannen. Ik denk dat dit genoeg is wanneer je flexibel kunt zijn. Voor sommige trouwlocaties en andere leveranciers is het natuurlijk wel de vraag of ze nogbeschikbaar zijn op deze termijn. Wij hadden geluk dat iedereen die we hebben benaderd nog beschikbaar was! Nu is het nog een maand tot de bruiloft en ben ik best af
en toe gestrest, maar wat heb ik er ook veel zin in!

Wie schakelen jullie allemaal in als hulp vooraf, tijdens of na de wedding?
We hebben de eerste maanden veel zelf gedaan. Een paar maanden van tevoren hebben we onze twee ceremoniemeesters gevraagd om mee te denken over de dagplanning die we globaal hadden opgesteld, de details en natuurlijk om de dag zelf in goede banen te leiden. Ik vind het heel fijn om met hen te sparren en ze brengen ons op ideeën die we zelf niet hadden kunnen verzinnen!

Hebben jullie een thema? 
We hebben niet een specifiek thema, maar kleuren die we in de styling terug laten komen zijn aubergine, okergeel, donkergroen en mauve.

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit?
Welke producten heb je hiervoor al gekocht? Ik hou van de uitstraling van veel lampjes, er zullen dus aardig wat prikkabels te vinden zijn. Daarnaast veel groen en hier en daar bloemen in de kleuren aubergine en okergeel. Ik hou van eenvoud! Er is iemand die de styling voor ons doet, wat ik echt een heerlijk idee vind. Zij is de afgelopen maanden bezig geweest om mooie vaasjes en dergelijke te verzamelen in kringloopwinkels. Daarnaast hebben we een aantal styling artikelen van BRISKED styling en verhuur
zoals prikkabels, tafelrokken en gouden kandelaren.

Over styling gesproken, wat vind je het leukste product uit onze Weddingwinkel Webshop?
Ik vind de vilten bolletjes slinger het leukste! Ik heb het nog niet eerder op een bruiloft gezien en het is leuk dat er
zoveel kleuren zijn om uit te kiezen.

En dan DE VRAAG hoe ziet jouw jurk eruit?
Mijn jurk is gemaakt door Carla Couture, er is er dus maar één van! Echt geweldig om gaandeweg een jurk te zien
ontstaan die helemaal bij mij past en op mijn lijf gemaakt wordt. Een tipje van de sluier; de jurk bestaat uit twee delen!

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Dat we ons aan een budget moeten houden 🙂 haha. Keuzes maken in wat we écht belangrijk vinden en wat minder. Ik dacht van tevoren dat ik hier makkelijk in was, maar ik ben toch geneigd om alles belangrijk te vinden.

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Ik kijk het meest uit naar de first look met Maarten en het feit dat we deze dag omringt worden door onze dierbaren.

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Sta regelmatig stil bij waar het allemaal écht om gaat; liefde en trouw beloven aan je lief en genieten van een feestje waar iedereen is die je graag om je heen hebt.

 

Leveranciers Bruiloft
Trouwkaarten: Ontworpen door mijn vriendin Nienke van Denderen
Fotograaf: SUEGRAPHY
Videograaf: nvt
Trouwjurk: Carla Couture
Ringen: Siebel
Bloemen: Melissa (onze styliste)
Trouwlocatie: De Ruige Weide
Visagie: Roos van der Hoeven
Kapsel: Mijn broer Gijs Hoogendam
Taart: The Holy Kauw Company

—————————-              —————————

Leave a Reply

?>