Bride to be Julie

jun 11, 2015

Share on

Even voorstellen:
Julie woont in Belgie, is 23 jaar en trouwt over iets meer dan een week met Tom! Ze is ten huwelijk gevraagd tijdens een road-trip door IJsland bij een prachtig ijsmeer. Voor de bruiloft is Julie helemaal los gegaan met Do It Yourself-en en op de bruiloft zullen dan ook, naast veel bloemen, heel wat natuurlijke originele details te zien zijn. Verder is er een BBQ, zijn er taarten en Cupcakes en gaat er goed gedanst worden.

bridetobejulie1a

Naam: Julie |  Woonplaats:  Kortrijk, België  |  Studie/werk: Communicatieambtenaar
Leeftijd: 23  |  Hobby’s: Koken, lezen, creatief zijn  |  Samen met: Tom
–> Hier vind je Julie op Facebook of op Instagram

Vertel, hoe was het huwelijksaanzoek?!
In 2013 hebben we een roadtrip gemaakt in IJsland. Mijn vriend Tom ging door zijn knieën aan een prachtig ijsmeer. De zon brak voor de eerste keer door de wolken, het was een heerlijk moment!

Wow! En hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Tom en ik hebben elkaar leren kennen op de Speelpleinwerking als monitor. Mijn hart begon meteen sneller te slaan, het was liefde op het eerste zicht. Intussen zijn we 5 jaar samen.

Wanneer is jullie grote dag?
We trouwen op zaterdag 20 juni, in het Sacrament. Een oude ontwijde kapel die nu dienst doet als feestzaal. Een erg romantische en sfeervolle plek.

Als je aan jullie trouwdag denkt, dan zou je die omschrijven als?
Voor onze trouw kozen we voor een los feest, dat onze persoonlijkheid weerspiegeld. We hebben gekozen voor een intieme ceremonie in de tuin van de feestzaal met vrienden en familie. Daarna volgt een receptie die wat opgeleukt wordt met een muziekband. ’s Avonds is er een grote  gezellige barbecue met een dessertbuffet vol taarten voor alle gasten, gevolgd door een dansfeest.

Hoe ziet de indeling van de dag er globaal uit?
Na het ontbijt – een toekomstige bruid moet goed eten! –gaan mijn moeder, getuige en ikzelf naar de kapper en laten we ons mooi maken. Tom komt me thuis ophalen met een verse bos bloemen om samen foto’s te nemen. Om 15.oo uur gaan we naar het stadhuis om elkaar het ja-woord te geven.
In de feestzaal hebben we nog een kleine, intieme ceremonie voorzien om geloften en ringen te delen. De overige gasten zijn welkom op de receptie voor een hapje en een drankje.
In de avond is er een barbecue voorzien voor al de gasten met dessertbuffet. Ouderwetse taarten en cupcakes in in overvloed. Na het eten wordt de dansavond geopend, tot in de vroege uurtjes.

Hoe was het om de gastenlijst op te stellen?
Het was niet makkelijk om een goede gastenlijst op te stellen. Tom en ik komen beiden uit nieuwe samengestelde gezinnen, waardoor we heel wat familie hebben. Het aantal gasten schoot hierdoor heel snel de lucht in. Samen met familie en vrienden komen we op een aantal van 150 man voor het avondfeest en 170 voor de receptie.

Wanneer ben je ten huwelijk gevraagd?
Tom vroeg me ten huwelijk in de zomer van 2013. We hebben er samen heel bewust voor gekozen om pas in 2015 te trouwen, zodat we heel wat tijd hadden om te plannen. Ik ben hier nog altijd heel blij voor, we hebben het idee wat kunnen laten rijpen. Nu begint de tijd ons in te halen en moeten we ons aan een schema houden, om de stress buiten te houden.

Hebben jullie veel hulp?
We hebben hulp gevraagd aan vrienden om inspiratie op te doen en hebben contact met enkele vendors. Maar het grootste deel doen we samen.

BridetobeJulie2

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit?
Voor de bruiloft besloot ik zelf aan de slag te gaan en de DIY’er in mezelf naar boven te halen. In mijn knutselprojecten heb ik veel jutte, hout en bruin papier. We hebben vlagjes, krijtborden, naamkaartjes, kaarsjes … Voor de ceremonie hebben we nog een speciale verrassing met kraanvogels.
We houden van een simpel en natuurlijk design en kleine details. De bloemen spelen hier een belangrijke rol in. We hebben een heleboel bruine ginflessen verzameld om te gebruiken als vazen voor de bloemen.

Wat is jullie budget voor de bruiloft?
Het budget is op voorhand niet vastgelegd geweest. Maar we zorgen ervoor dat het geen extravagant feest wordt, maar de sfeer centraal staat.

Wat vind je het leukste product uit onze webshop en waarom?
“ De confetti slinger Hout “ is mijn favoriete item. De houten kralen zijn natuurlijk en helemaal uniek!

Kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?! 🙂
Ik heb mijn hart verloren aan een lange, elegante witte jurk.

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Ik vond het heel moeilijk om de geschikte zaal te vinden. Een zaal die groot genoeg was voor al onze gasten, vrij van catering en bovendien nog eens charmant was.

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Ik kijk heel hard uit naar het moment dat ik kan zeggen: ja! Daarnaast kijk ik er ook naar uit om met onze fotografen aan de slag te gaan, het zijn zulke schatjes!

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Probeer vooral je eigen ding te doen en laat je niets opdringen.

bridetobejulie3

Trouwkaarten: een vriend van ons verzorgde de ontwerpen  |  Fotograaf: Family Thing
Trouwjurk: Le Chapeau   | Ringen: de stiefvader van Tom zal deze voor ons maken
Trouwlocatie: Het sacrament

 

 

 

Leave a Reply

?>