Interview met bride to be Cyrielle

apr 15, 2015

Share on

Even voorstellen…
Op 3 juli 2015 trouwt Cyrielle uit Zwammerdam met haar vriend PJ. Cyrielle is 23, woonbegeleidster bij Ipse de Bruggen en ze kreeg een prachtig huwelijksaanzoek! De bruiloft wordt uniek, want deze is verspreid over twee dagen!

PJ & CyrielleHier vind je Cyrielle op Facebook of op Instagram

Hoe lang ben je samen met je vriend PJ?
3,5 jaar

En, hoe was het huwelijksaanzoek?!
Het huwelijksaanzoek was heel erg mooi en gaaf. Mijn vriend gaf een feest voor zijn verjaardag bij ons in de tuin. Alles was top geregeld. Grote tent in de tuin, mooie aankleding, bar, podium, catering en etc. Omdat ik voor zijn verjaardag iets speciaals wilde geven heb ik samen met de andere feestgasten een optreden van de 3j’s cadeau gedaan. Tijdens het optreden van de 3j’s ging mijn vriend het podium op. Ik dacht dat hij iedereen wilde bedanken, maar nee.. Hij vroeg mij ten huwelijk! Ik had dit in de verste verte niet zien aankomen. Het was erg mooi en heel speciaal. Onze familie en al onze vrienden waren erbij. Weinig mensen hebben het droog kunnen houden..

Wow, wat bijzonder zeg! Wanneer is de grote dag?
Onze trouwdag is op 3 juli 2015. Wij trouwen dan in Alfred’s te Alphen aan den Rijn.

Als je aan jullie trouwdag denkt, hoe zou je deze dan omschrijven?
Als ik aan onze trouwdag denk, denk ik aan een sfeervolle, gezellige en mooie dag. Wij houden er zelf helemaal niet van als alles heel formeel is. De bruiloft moet voor iedereen een leuke en gezellige dag zijn.

Hoe ziet de indeling van de dag er globaal uit?
Mijn vriend komt mij met onze trouwauto ophalen bij mijn ouders. Wij gaan dan naar de fotolocatie toe met onze fotografen. Vervolgens gaan wij naar Alfred’s in Alphen aan den Rijn, daar is de ceremonie. Onze daggasten zien wij daar voor het eerst, zij staan buiten op ons te wachten. Na de ceremonie  proosten wij op ons huwelijk en gaan we foto’s maken met de familie en onze vrienden. Vervolgens vertrekken wij met de dag gasten naar restaurant Anders in Bodegraven om daar de taart aan te snijden. Aan het einde van de middag begint de receptie tot wij gaan dineren met de daggasten.

En de volgende dag is bruiloft part 2…
Ja, de feestavond is de volgende dag in Spa in België. We hebben daar voor de feestavond een kasteelvilla gehuurd, ‘Le Boqueteau’ (zie foto hieronder ). De feestgasten nodigen wij daar op 4 juli aan het einde van de middag uit. We zullen dan met zijn allen eten en de feestavond zal dan volgen. Onze dag gasten kunnen bij ons in de kasteelvilla blijven slapen, de feestgasten hebben een hotel in de buurt geboekt.

Le Boqueteau Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen?
De gastenlijst maken vonden wij het minst leuke om te doen. Wat een werk en wat een moeilijke keuzes moet je dan maken. Wij hebben 45 dag gasten en ongeveer 80 feestgasten komen naar België. De lijst met feestgasten was veel groter maar helaas is er in België niet genoeg plek, we hebben ons moeten beperken tot 80 man.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen en heb je genoeg tijd denk je, of slaat de stress al toe?
Ik was zo verrast na het huwelijksaanzoek dat ik meteen rond ben gaan kijken op internet. Ik heb een pinterestaccount aangemaakt en heb daar een moodbord ‘bruiloft’ op gemaakt. Ik kijk hier elke week een paar keer op en ‘pin’ dan leuke ideeën voor bruidsfoto’s, aankleding/decoratie en kapsels. Verder was ik vrij snel met afspraken vastzetten zoals de locatie voor de ceremonie, receptie, diner en de feestavond. Tot nu toe loopt alles prima en hebben we allebei nog geen stress.

Wie schakelen jullie allemaal in als hulp vooraf, tijdens of na de wedding?
Save the date kaart
Eigenlijk doen wij alles zelf. Ik geef niet snel de touwtjes uit handen en zeker niet als het om mijn eigen bruiloft gaat. Ik vind het erg leuk om alles uit te zoeken en te regelen. De save the date kaart heb ik met hulp van mijn schoonzus gemaakt (zie hiernaast). Zij heeft haar eigen webshop in het maken van persoonlijke producten met eigen instagram foto’s (www.viamartine.nl). De trouwkaarten ga ik ook samen met haar ontwerpen. Heel erg leuk om hier mee bezig te zijn en ideeën op tafel te gooien!!

Voor de bruiloft zelf hebben wij 2 ceremoniemeesters. Wij willen op de dag zelf kunnen genieten, de ceremoniemeesters houden dan in de gaten of alles loopt zoals gepland is. Voor de feestavond in België hebben wij wel veel hulp nodig. De kasteelvilla moet binnen een halve dag versierd worden. Hier helpen onze familie en vrienden bij.

Hebben jullie een thema? Zo ja, wat voor thema!?
We hebben geen thema voor onze bruiloft. Wel een dresscode: ‘Casual chic’. We hopen dat de gasten in mooie kleding komen maar niet te netjes.

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit? Welke producten heb je hiervoor al gekocht?
De styling van onze bruiloft is een beetje vintage. Ik heb veel weckpotten klaar staan. Hier doe ik zand in met een kaars. Om de bovenrand doe ik een stuk jute touw met tule. Ook candlebags heb ik in verschillende maten gekocht. Daarnaast heb ik wat decoratie bij Weddingdeco, Joehoee en Weddingwinkel besteld. Ik ben vooral heel erg op zoek geweest naar nieuwe producten. Geen geijkte, standaard spulletjes.

Wat vind je het leukste product uit onze webshop en waarom?
Ik vind de mini slinger kraft heel erg leuk. Ik heb er zelf ook 1 besteld.Heel origineel en lief! (Zie foto hieronder). Ik gebruik hem thuis voor op de muur en als we trouwen hang ik hem bij de tafel met het gastenboek.

slinger kraftWat is jullie budget voor de bruiloft?
We hebben geen budget afgesproken. Ik denk dat we ongeveer op 12.000 euro uitkomen.

Kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?!
Mijn jurk is voor mij perfect. De jurk die het is geworden is ook de eerste die ik heb aangehad. Mijn moeder zei pas ‘Dit is echt een Cyrielle jurk’. Als ik mijn jurk moet omschrijven zou ik zeggen; ‘ivory with a touch of glamour’.

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
In mijn gedachte is het een mooie zomerdag maar helaas moet ik er ook rekening mee houden dat het kan gaan regenen. We moeten daarom ook nog op zoek naar een fotolocatie voor als het zou regenen die dag.

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Ik zie heel erg uit naar het moment dat we elkaar voor het eerst zien. Ik denk dat dat heel bijzonder is en heel echt. De ceremonie wordt, hoop ik, ook erg mooi. Een vriendin van ons is onze trouwambtenaar dus wij zorgen er samen met haar voor dat het gaat worden zoals bij ons past.

Daarnaast heb ik ook heel erg veel zin in de feestavond in België. De locatie is super mooi en met de decoratie die ik gekocht heb wordt het heel sfeervol.

Tot slot, Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Ik kan er nu al heel erg van genieten dat onze bruiloft niet te gestrest en druk gaat verlopen. We hebben voor alle momenten de tijd genomen zodat we er zelf nog meer van kunnen genieten en de dag niet als een speer aan ons voorbij gaat. Het is ook echt een bewuste keuze om de feestavond een dag later te doen. Ik zie het als een groot voordeel dat je daardoor op de trouwdag zelf een minder strak programma hebt.

Vakantie 2014

Trouwkaarten: ViaMartine en Zoetemelk  |  Fotograaf: doubleviews
Trouwjurk: Lilian West  |  Ringen: Allerspanninga
Trouwlocatie: Alfreds  |  Kapsel: Vriendin van mij  |  Taart: Minkypie

Leave a Reply

?>