Interview met Bride to Be Diedeke

sep 20, 2017

Share on

Aanstaand weekend (!) trouwt Diedeke met haar Ard midden in de bossen in de Ardennen.
De bruiloft is verspreid over meerdere dagen en belooft heel intiem, bijzonder en feestelijk te worden.

Naam: Diedeke | Gaat trouwen met: Ard | Werk: Psycholoog | Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Utrecht | Hobby’s: Koken, muziek maken, beachballen, reizen
en roadtrips maken | Hier vind je Diedeke op Facebook  en Instagram

Gefeliciteerd je gaat trouwen met Ard, hoe lang zijn jullie inmiddels samen?
7,5 jaar alweer, de tijd is voorbij gevlogen!

Waar hebben jullie elkaar destijds leren kennen?
Op een verjaardag van mijn jeugdvriend en zijn neef. We herkenden elkaar van vroeger, raakten aan de praat en bleven contact houden.

Hoe was het huwelijksaanzoek?
We waren aan het eilandhoppen in Griekenland. ’s Avonds na het eten vroeg hij me of ik zin had in een nachtwandeling over het strand, onder de Griekse sterrenhemel. Ik had al een donkerbruin vermoeden wat hij ging doen: hij was stikzenuwachtig en vroeg tot twee keer toe “hoe lang zijn we nu samen?” Hij ging op één knie en vroeg me met mooie woorden en een ring ten huwelijk. Het was zo donker op het strand dat we naar een lantaarnpaal op de boulevard moesten lopen voordat ik kon zien hoe mooi de ring eigenlijk was!

Wow, en nu is het bijna zover. Het burgerlijk huwelijk is al geweest vertelde je, en de trouwdag zelf?
We trouwen in het weekend van 22, 23 en 24 september, dit weekend dus! We trouwen in de Ardennen, midden in de bossen.

Super, een wedding-weekend dus. Hoe gaat het weekend er uit zien?
Op vrijdag dineren we met onze gezinnen en getuigen, zaterdagochtend ontbijten we in onze snuggies/pyjama’s en is er ruimte om door het bos te wandelen of te beachballen. ’s Middags komen de daggasten en is de ceremonie, hopelijk buiten. Dan borrelen, eten en heel hard feesten! Zondagochtend hebben we een gezamenlijk ontbijt om het af te sluiten.

En qua sfeer en thema?
Het thema is: relaxt en het bos! (mijn achternaam wordt Bos..het kon bijna niet anders). We willen een relaxte, informele bruiloft waarin we echt de tijd hebben voor elkaar en onze dierbaren. We willen dat zowel wij als onze gasten een zo relaxt mogelijk weekend kunnen hebben, dus er zijn weinig ceremoniële/traditionele momenten en we wijken redelijk af van wat misschien ‘normaal’ is of verwacht wordt.

Klinkt heerlijk. Was het moeilijk om een gastenlijst samen te stellen voor het weekend?
Ik vond de gastenlijst een flinke uitdaging! Omdat we het klein wilden houden, probeerden we ons te houden aan de stelregel ‘wie heeft er veel voor ons betekend in het verleden?’, en deze mensen zijn uitgenodigd. Lastig, want er zijn nog zoveel lieve mensen in onze omgeving! Uiteindelijk zijn we met zijn 54-en.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen?
We zijn ruim op tijd begonnen met plannen, maar omdat we geen officiële trouwlocatie hebben, hebben we ontzettend veel zelf moeten regelen. Er zijn enkele momenten geweest dat ik onze bruiloft heb verwenst, maar inmiddels is de stress gezakt en heb ik er vooral alleen nog maar zin in!

Hebben jullie veel hulp?
We hebben drie geweldige ceremoniemeesters, en tijdens het proces zijn er enkele geweldige schaduwceremoniemeesters geweest, die ontzettend meegeholpen hebben met praktische zaken.Wat fijn zeg!

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit? 
De styling is volledig geïnspireerd door het bos, dus we hebben natuurlijke materialen en kleuren die je terugvindt in het bos. Ik heb een geweldige schoonzus die de styling heeft gedaan. We hebben slingers van boomstammetjes, houten kratten, kaarsen, en veel takken en bloemen voor de styling gekocht. Gelukkig is de locatie zo ontzettend mooi, dat we er helemaal niet veel aan hoeven toe te voegen.

Wat is jullie budget voor de bruiloft?
Ai, pijnlijke vraag! Het budget is overschreden, laten we het daar maar op houden ;-). We hadden vooraf verkeerd ingeschat dat de bruiloft goedkoper zou zijn, als je alles zelf zou regelen. Het tegenovergestelde blijkt waar te zijn..

Wat vind je het leukste product uit onze webshop en waarom?
Ik vind de jute vlaggenlijnen en kraft-materialen helemaal geweldig. Dat zie je ook veel terug op ons weekend.

kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?! 
Ik werd geholpen door een geweldige Grieks-Nederlandse dame, die me in de jurk op een Griekse godin vond lijken.. Het is geen stijve jurk, maar wel overduidelijk een trouwjurk. Mijn sieraden komen van over de hele wereld (via Etsy.com) en zijn geen typische bruids-sieraden.

Wat vond je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Ik vond het erg lastig dat je zoveel beslissingen moet nemen en dat er verwacht wordt dat je overal een mening over (of verstand van) hebt. Ik heb dit nog nooit eerder gepland!!


Nu is het bijna zover. Waar kijk je het meest naar uit op de
trouwdag zelf?
De muziek tijdens onze ceremonie, verzorgd door 2 vrienden van ons. Daarnaast naar het moment dat we onze beloftes hebben gedaan en samen het bos in gaan voor de foto’s en om even bij te komen. En natuurlijk in het feest, ik heb zin de hele avond te dansen!

Tot slot: heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Onderschat het werk niet, als je een bruiloft wilt die precies bij je past, dan kost dat meer werk/geld. Als je vooral relaxt wilt voorbereiden, zou ik gaan voor een weddingplanner, een groter budget of een gerenommeerde trouwlocatie.
Dankjewel voor dit interview en een heel fijn weekend gewenst!

Leveranciers bruiloft
Trouwkaarten: via een vriend pinklemoncards
Fotograaf: Elke Verburggen 
Videograaf: hebben we niet, ik word zenuwachtig van teveel camera’s 😉
Trouwjurk: Covers, Utrecht
Ringen: Eclat 
Bloemen: zelf!
Trouwlocatie: Ferme du Pere Louis, in de Ardennen
Visagie: Chantelle Alyssa 
Kapsel: Chantelle Alyssa
Taart: we houden niet zo van bruidstaart
Catering: Adventurecook 

——————–            ——————-

Leave a Reply

?>