Aanstaand weekend (!) trouwt Diedeke met haar Ard midden in de bossen in de Ardennen.
De bruiloft is verspreid over meerdere dagen en belooft heel intiem, bijzonder en feestelijk te worden.

Naam: Diedeke | Gaat trouwen met: Ard | Werk: Psycholoog | Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Utrecht | Hobby’s: Koken, muziek maken, beachballen, reizen
en roadtrips maken | Hier vind je Diedeke op Facebook  en Instagram

Gefeliciteerd je gaat trouwen met Ard, hoe lang zijn jullie inmiddels samen?
7,5 jaar alweer, de tijd is voorbij gevlogen!

Waar hebben jullie elkaar destijds leren kennen?
Op een verjaardag van mijn jeugdvriend en zijn neef. We herkenden elkaar van vroeger, raakten aan de praat en bleven contact houden.

Hoe was het huwelijksaanzoek?
We waren aan het eilandhoppen in Griekenland. ’s Avonds na het eten vroeg hij me of ik zin had in een nachtwandeling over het strand, onder de Griekse sterrenhemel. Ik had al een donkerbruin vermoeden wat hij ging doen: hij was stikzenuwachtig en vroeg tot twee keer toe “hoe lang zijn we nu samen?” Hij ging op één knie en vroeg me met mooie woorden en een ring ten huwelijk. Het was zo donker op het strand dat we naar een lantaarnpaal op de boulevard moesten lopen voordat ik kon zien hoe mooi de ring eigenlijk was!

Wow, en nu is het bijna zover. Het burgerlijk huwelijk is al geweest vertelde je, en de trouwdag zelf?
We trouwen in het weekend van 22, 23 en 24 september, dit weekend dus! We trouwen in de Ardennen, midden in de bossen.

Super, een wedding-weekend dus. Hoe gaat het weekend er uit zien?
Op vrijdag dineren we met onze gezinnen en getuigen, zaterdagochtend ontbijten we in onze snuggies/pyjama’s en is er ruimte om door het bos te wandelen of te beachballen. ’s Middags komen de daggasten en is de ceremonie, hopelijk buiten. Dan borrelen, eten en heel hard feesten! Zondagochtend hebben we een gezamenlijk ontbijt om het af te sluiten.

En qua sfeer en thema?
Het thema is: relaxt en het bos! (mijn achternaam wordt Bos..het kon bijna niet anders). We willen een relaxte, informele bruiloft waarin we echt de tijd hebben voor elkaar en onze dierbaren. We willen dat zowel wij als onze gasten een zo relaxt mogelijk weekend kunnen hebben, dus er zijn weinig ceremoniële/traditionele momenten en we wijken redelijk af van wat misschien ‘normaal’ is of verwacht wordt.

Klinkt heerlijk. Was het moeilijk om een gastenlijst samen te stellen voor het weekend?
Ik vond de gastenlijst een flinke uitdaging! Omdat we het klein wilden houden, probeerden we ons te houden aan de stelregel ‘wie heeft er veel voor ons betekend in het verleden?’, en deze mensen zijn uitgenodigd. Lastig, want er zijn nog zoveel lieve mensen in onze omgeving! Uiteindelijk zijn we met zijn 54-en.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen?
We zijn ruim op tijd begonnen met plannen, maar omdat we geen officiële trouwlocatie hebben, hebben we ontzettend veel zelf moeten regelen. Er zijn enkele momenten geweest dat ik onze bruiloft heb verwenst, maar inmiddels is de stress gezakt en heb ik er vooral alleen nog maar zin in!

Hebben jullie veel hulp?
We hebben drie geweldige ceremoniemeesters, en tijdens het proces zijn er enkele geweldige schaduwceremoniemeesters geweest, die ontzettend meegeholpen hebben met praktische zaken.Wat fijn zeg!

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit? 
De styling is volledig geïnspireerd door het bos, dus we hebben natuurlijke materialen en kleuren die je terugvindt in het bos. Ik heb een geweldige schoonzus die de styling heeft gedaan. We hebben slingers van boomstammetjes, houten kratten, kaarsen, en veel takken en bloemen voor de styling gekocht. Gelukkig is de locatie zo ontzettend mooi, dat we er helemaal niet veel aan hoeven toe te voegen.

Wat is jullie budget voor de bruiloft?
Ai, pijnlijke vraag! Het budget is overschreden, laten we het daar maar op houden ;-). We hadden vooraf verkeerd ingeschat dat de bruiloft goedkoper zou zijn, als je alles zelf zou regelen. Het tegenovergestelde blijkt waar te zijn..

Wat vind je het leukste product uit onze webshop en waarom?
Ik vind de jute vlaggenlijnen en kraft-materialen helemaal geweldig. Dat zie je ook veel terug op ons weekend.

kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?! 
Ik werd geholpen door een geweldige Grieks-Nederlandse dame, die me in de jurk op een Griekse godin vond lijken.. Het is geen stijve jurk, maar wel overduidelijk een trouwjurk. Mijn sieraden komen van over de hele wereld (via Etsy.com) en zijn geen typische bruids-sieraden.

Wat vond je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Ik vond het erg lastig dat je zoveel beslissingen moet nemen en dat er verwacht wordt dat je overal een mening over (of verstand van) hebt. Ik heb dit nog nooit eerder gepland!!


Nu is het bijna zover. Waar kijk je het meest naar uit op de
trouwdag zelf?
De muziek tijdens onze ceremonie, verzorgd door 2 vrienden van ons. Daarnaast naar het moment dat we onze beloftes hebben gedaan en samen het bos in gaan voor de foto’s en om even bij te komen. En natuurlijk in het feest, ik heb zin de hele avond te dansen!

Tot slot: heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Onderschat het werk niet, als je een bruiloft wilt die precies bij je past, dan kost dat meer werk/geld. Als je vooral relaxt wilt voorbereiden, zou ik gaan voor een weddingplanner, een groter budget of een gerenommeerde trouwlocatie.
Dankjewel voor dit interview en een heel fijn weekend gewenst!

Leveranciers bruiloft
Trouwkaarten: via een vriend pinklemoncards
Fotograaf: Elke Verburggen 
Videograaf: hebben we niet, ik word zenuwachtig van teveel camera’s 😉
Trouwjurk: Covers, Utrecht
Ringen: Eclat 
Bloemen: zelf!
Trouwlocatie: Ferme du Pere Louis, in de Ardennen
Visagie: Chantelle Alyssa 
Kapsel: Chantelle Alyssa
Taart: we houden niet zo van bruidstaart
Catering: Adventurecook 

——————–            ——————-

Over een  kleine maand is het zover: Joselien gaat trouwen met Maarten. Joselien heeft tijdens haar werk als Visagist en Haarstylist de afgelopen jaren heel veel bruiden mogen mooi maken voor hun grote dag en nu is het eindelijk haar beurt. Lees mee met de voorbereidingen van deze prachtige Bride To Be!

Naam: Joselien | Woonplaats: Bodegraven
Studie/werk: Visagist & Haarstylist | Leeftijd: 28| Gaat trouwen met: Maarten
Joselien volg je hier op Facebook en Instagram

Gefeliciteerd je gaat trouwen! Wanneer is de trouwdag?!
We trouwen eind september van dit jaar in Oudewater.

Hoe en waar heb je je aanstaande man leren kennen?
We hebben elkaar leren kennen door een datingsite! Door mijn werk als visagiste hoorde ik van één van mijn bruiden hoe ze haar aanstaande man had leren kennen, namelijk via deze zelfde site. Dit heeft me toen een beetje nieuwsgierig gemaakt en wat heeft dit me veel gebracht! Maarten en ik hebben al heel snel het virtuele contact verwisseld voor een real-life ontmoeting en dit was
meteen raak!

Hoe lang zijn jullie inmiddels samen?
We zijn iets meer dan een jaar samen.

Vertel, hoe was het huwelijksaanzoek ?!
Maarten heeft mij gevraagd tijdens een citytrip in Wenen. Na een liefdesverklaring ging hij op één knie en haalde hij een prachtige ring tevoorschijn. Maarten is fantastisch en ik vind het geweldig dat ik met hem ga trouwen!

Als je aan jullie trouwdag denkt, dan zou je die omschrijven als? 
Intiem, ontspannen en informeel.

Hoe ziet de indeling van de dag er globaal uit?
We hebben het opgesplitst in twee dagen. Twee dagen voor de bruiloft, op een donderdag, trouwen we op het stadhuis in het bijzijn van onze gezinnen. Aansluitend hebben we een gezellige borrel (op de plek waar we onze eerste date hebben gehad). De zaterdag erna starten we aan het begin van de middag met de daggasten met toost en taart. Halverwege de middag hebben we de ceremonie in de kerk, gevolgd door een felicitatiemoment. In de avond starten we met een borrel met onze daggasten gevolgd door een intiem diner.

Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen?
We hadden ons voorgenomen om de groep daggasten klein te houden, omdat we het fijn vinden om gericht aandacht te kunnen hebben voor elkaar onderling. Dit bleek niet helemaal haalbaar, er zijn uiteindelijk 41 daggasten en ik ben hier helemaal blij mee! Ik vind het namelijk belangrijker om iedereen erbij te hebben die belangrijk voor me is dan persé een kleine groep mensen te hebben. Bij de ceremonie in de kerk hebben we daarbij nog ongeveer 160 personen uitgenodigd.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen en slaat de stress al toe?
We zijn ongeveer een half jaar van te voren begonnen met plannen. Ik denk dat dit genoeg is wanneer je flexibel kunt zijn. Voor sommige trouwlocaties en andere leveranciers is het natuurlijk wel de vraag of ze nogbeschikbaar zijn op deze termijn. Wij hadden geluk dat iedereen die we hebben benaderd nog beschikbaar was! Nu is het nog een maand tot de bruiloft en ben ik best af
en toe gestrest, maar wat heb ik er ook veel zin in!

Wie schakelen jullie allemaal in als hulp vooraf, tijdens of na de wedding?
We hebben de eerste maanden veel zelf gedaan. Een paar maanden van tevoren hebben we onze twee ceremoniemeesters gevraagd om mee te denken over de dagplanning die we globaal hadden opgesteld, de details en natuurlijk om de dag zelf in goede banen te leiden. Ik vind het heel fijn om met hen te sparren en ze brengen ons op ideeën die we zelf niet hadden kunnen verzinnen!

Hebben jullie een thema? 
We hebben niet een specifiek thema, maar kleuren die we in de styling terug laten komen zijn aubergine, okergeel, donkergroen en mauve.

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit?
Welke producten heb je hiervoor al gekocht? Ik hou van de uitstraling van veel lampjes, er zullen dus aardig wat prikkabels te vinden zijn. Daarnaast veel groen en hier en daar bloemen in de kleuren aubergine en okergeel. Ik hou van eenvoud! Er is iemand die de styling voor ons doet, wat ik echt een heerlijk idee vind. Zij is de afgelopen maanden bezig geweest om mooie vaasjes en dergelijke te verzamelen in kringloopwinkels. Daarnaast hebben we een aantal styling artikelen van BRISKED styling en verhuur
zoals prikkabels, tafelrokken en gouden kandelaren.

Over styling gesproken, wat vind je het leukste product uit onze Weddingwinkel Webshop?
Ik vind de vilten bolletjes slinger het leukste! Ik heb het nog niet eerder op een bruiloft gezien en het is leuk dat er
zoveel kleuren zijn om uit te kiezen.

En dan DE VRAAG hoe ziet jouw jurk eruit?
Mijn jurk is gemaakt door Carla Couture, er is er dus maar één van! Echt geweldig om gaandeweg een jurk te zien
ontstaan die helemaal bij mij past en op mijn lijf gemaakt wordt. Een tipje van de sluier; de jurk bestaat uit twee delen!

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Dat we ons aan een budget moeten houden 🙂 haha. Keuzes maken in wat we écht belangrijk vinden en wat minder. Ik dacht van tevoren dat ik hier makkelijk in was, maar ik ben toch geneigd om alles belangrijk te vinden.

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Ik kijk het meest uit naar de first look met Maarten en het feit dat we deze dag omringt worden door onze dierbaren.

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Sta regelmatig stil bij waar het allemaal écht om gaat; liefde en trouw beloven aan je lief en genieten van een feestje waar iedereen is die je graag om je heen hebt.

 

Leveranciers Bruiloft
Trouwkaarten: Ontworpen door mijn vriendin Nienke van Denderen
Fotograaf: SUEGRAPHY
Videograaf: nvt
Trouwjurk: Carla Couture
Ringen: Siebel
Bloemen: Melissa (onze styliste)
Trouwlocatie: De Ruige Weide
Visagie: Roos van der Hoeven
Kapsel: Mijn broer Gijs Hoogendam
Taart: The Holy Kauw Company

—————————-              —————————

Zijn jullie volop bezig met de voorbereiding van jullie huwelijk? Dan mogen toffe producten uit onze webshop niet ontbreken (zoals bijvoorbeeld onze For Your Happy Tears zakdoekjes ) Maar naast kleine decoratie items, is complete styling natuurlijk ook heel fijn. Heel graag stellen wij het bedrijf van lieve vrienden aan jullie voor: Brisked! Bij Brisked kun je te gekke items huren, ze komen het voor je opbouwen en afbouwen, ze stylen alles af en regelen bijvoorbeeld ook de bloemen. Echt bijna alles is mogelijk, denk aan: stoelen voor het diner, tafelaankleding, een toffe backdrop of romantisch bankje voor tijdens de ceremonie, noem het maar op. Thera en Arjan zijn vader en dochter en het gezicht achter Brisked. Naast verhuur verkopen ze ook prachtige houten producten, zoals bijvoorbeeld gastenboeken en kun je al je items persoonlijk laten maken want Thera is een kei in Handlettering! De vernieuwde shop is sinds vorige week weer open, dus..huren maar! O, en als jullie nog op zoek zijn naar een fotograaf, onderstaande foto’s zijn gemaakt door Bjelke van Bjelke Crezee Photography, zij legt heel graag en met veel liefde en passie jullie bruiloft vast!

For Your Happy Tears zakdoeken Weddingwinkel | Styling en Verhuur Brisked | Foto’s Bjelke Crezee Photography

Lysanne Rinzema gaat trouwen met Harmen en komt uit Tull en het Waal. Ze zegt ‘Daar heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Het is een mini-gehucht vlakbij Utrecht’. (Klopt inderdaad…nog nooit van gehoord nee :-)) Lysanne is tekstschrijver, communicatietrainer en schrijfcoach bij communicatieadviesbureau Loo van Eck en ze houdt een blog bij over haar bruiloft: www.langzullenzijleven.nl lees mee met deze inspirerende vrouw en haar bruiloft voor het goede doel!

 

Naam Lysanne  |  Leeftijd 26  |  Hobby’s: Vooral avontuurlijke dingen (liften, paardrijden)
en creatieve dingen (schrijven, photoshoppen, DIY, koken)  |  Gaat trouwen met Harmen
De bruiloft is hier te volgen op Facebook  |  Hier vind je Lysanne op Instagram

 

Hoe en waar heb je je aanstaande man leren kennen?
We waren elkaars SOG (studie-ontwijkend gedrag) op onze hogeschool. Hij lokte mij met koffie en stroopwafels. We kregen verkering op 11-12- ’13 om14:15 uur. Maar zelfs dié datum vinden we lastig te onthouden, haha.

Vertel, hoe was het huwelijksaanzoek ?!
Daar denk ik nog steeds met een enorm brede glimlach aan terug. Ik dácht dat een vriendinnetje en ik samen onze mannen gingen verrassen opTerschelling. Maar stiekem wisten zij allang dat we kwamen. En verraste Harmen míj juist. Het plaatsnaambordje ‘Lies’ was ineens versierd met slingers en fakkels. Daar ging hij voor mij op zijn knieën. En nadat ik KEI-hard ‘ja!’ riep, konden we nog een weekend lang nagenieten.

Wanneer is de trouwdag?! En in welke plaats?
We trouwen op 29 september en dat doen we in ons eigen huis. ‘Huh, jullie eigen huis!?’ zie ik je denken. Maar dan weet je nog niet dat wij in een eeuwenoud monument wonen. Met een enorme achtertuin vol appel- en perenbomen. Weinig locaties die zó mooi en sfeervol zijn.

Hebben jullie een thema? Zo ja, wat voor thema!?
‘Lang zullen zij leven’ is ons thema. Dit heeft een dubbele betekenis bij onze bruiloft. Wij zingen deze tekst namelijk vaak tijdens verjaardagen en bruiloften. Maar Harmen en ik beseften ons: we zingen dit eigenlijk altijd naar gezonde mensen die een huis hebben om gasten te ontvangen en geld om hun feestje te vieren. Maar, zo vroegen wij ons af, is het niet veel logischer om deze tekst toe te wensen aan mensen die daadwerkelijk bezig zijn met overleven? Die niet op feestjes te vinden zijn, maar op een bootje in de oceaan dobberen. Voor ons voelde het niet goed om onszelf deze tekst toe te laten zingen tijdens een héél duur feest dat ‘trouwen’ heet. Terwijl we de wens ‘lang zullen zij leven’ voor hetzelfde geld (letterlijk) kunnen waarmaken bij anderen. Daarom hebben we gekozen om onze bruiloft te laten sponsoren voor vluchtelingen. Op www.langzullenzijleven.nl lees je hier alles over. Wauw, mooi initiatief zeg!

Als je aan jullie trouwdag denkt, dan zou je die omschrijven als?
Het eerste woord dat in me opkomt is: eigenzinnig. Daarmee bedoel ik: net even iets anders. Creatief. Lekker gek. We hopen vooral dat er veel gelachen wordt.

Hoe ziet de indeling van de dag er globaal uit?
We gaan een paar dagen voor de bruiloft naar het gemeentehuis om te trouwen voor de wet. Zo zorgen we dat we op de dag zelf wat ruimer in onze tijd zitten. We willen geen te strakke planning. Liever een ontspannen sfeer, niet te veel moeten.

Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen?
Zonder er een “project X” van te willen maken, vinden we eigenlijk gewoon dat iedereen welkom is. We hebben dus niet te moeilijk gedaan over wie we uitnodigen.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen en heb je genoeg tijd denk je, of slaat de stress al toe?
Stressen is echt totáál niets voor mij. (Hihi, oké sorry dat is een inside joke.) We zijn erg op tijd begonnen. Zo voorkomen we dat we aan het einde knel raken.

Wie schakelen jullie allemaal in als hulp vooraf, tijdens of na de wedding?
We vragen heel veel mensen uit ons eigen netwerk om iets te doen. Dit maakt onze bruiloft persoonlijker. En vooral: we zijn erg enthousiast over de talenten en het werk van onze vrienden en familie, dus we geven hen graag wat publiciteit. Ook wil ik graag nog even zeggen: we hebben de beste ceremoniemeesters, of eigenlijk ceremoniemeesteressen. Of ceremoniejufjes? We weten nog niet hoe we ze noemen, maar wat we wel weten: ze zijn awesome!

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit?
Oeps, dit weten we echt nog niet. We proberen eerst de grote dingen nog te regelen. Daarna gaan we nadenken over de details.

Wat is jullie budget voor de bruiloft?
Het grappige is dat het budget ons niet zoveel meer uitmaakt, nu we onze bruiloft laten sponsoren. Dat maakt alles anders. Want: als je letterlijk levens kunt redden door bijvoorbeeld mooie decoratie voor je bruiloft te kopen, dan ga je daar toch geen nee tegen zeggen? 😉

Wat vind je het leukste product uit onze webshop?
Het kanten tafelkleed.

Kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?! 
Wit! 😉

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Ik merk dat ik het heel belangrijk vind dat alles voor iedereen leuk is. Maar dat is eigenlijk behoorlijk onmogelijk, vooral omdat onze gasten erg van elkaar verschillen. Mensen herinneren mij er vaak aan dat het vooral voor onszelf leuk moet zijn. Maar zo zit ik echt niet in elkaar.

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Oeh, 2 dingen: de openingsdans. Daar hebben Harmen en ik zoveel voorpret over. En daarnaast dat mijn lieve pappa een pianostuk voor ons gaat spelen. Hij kan zo mooi piano spelen dat het me altijd raakt. Ik kan niet wáchten!

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Keep calm, bitches. Whaha

Leveranciers Bruiloft:
Trouwjurk: Karin’s Bridal doneert 50% van de trouwjurk aan Artsen zonder Grenzen (hierna: AzG).
Trouwpak: Edgar N. doneert 100% van het maatpak aan AzG.
Trouwringen: Mirjam Verhoef doneert 100% van haar werkuren. Wist je dat je bij haar een hele leuke workshop kunt volgen, waarbij je zelf je eigen sieraad maakt?
Fotograaf: Paul Sijm doneert 100% van de rekening aan AzG.
Videograaf: Bertina Kramer doneert 50% van de rekening aan AzG.
Taart: De fantastische ‘Jonge Dame’ doneert taart! En dit is niet zomaar een jonge dame, maar de fantastische dame die mij naar Terschelling lokte. Ze heeft haar eigen koffietentje in Ede en maakt de lekkerste taarten ever.
Koek: Maxine’s bakery doneert heerlijke Amerikaanse koeken voor onze avondgasten.
Trouwkaarten: Droomopwaarts Design helpt ons met onze trouwkaart ♥
Biertjes: De Heidebrouwerij in Ede doneert 50% van onze biertjes! En dat vinden we extra leuk, omdat Harmen en ik elkaar in Ede hebben leren kennen.
‘Al deze mensen/organisaties zijn stuk voor stuk super inspirerend. Ik raad je daarom zeker aan om hun websites eens te bekijken’.

Even voorstellen..
Marieke is 23 en gaat over 3 maanden trouwen met Ruth. Ze werkt als leerkracht in het basisonderwijs en is ook voor de klas ten huwelijk gevraagd! Lees hieronder meer over de voorbereiding, styling en indeling van haar trouwdag.

weddingwinkel-marieke3

Naam: Marieke  |  Woonplaats: Renswoude  |  Werk: Leerkracht Basisonderwijs
Leeftijd: 23  |  Samen met: Ruth  |  Hobby’s: Fotografie (www.foto-unique.nl)
Hier vind je Marieke op Facebook


Waar heb je je aanstaande man leren kennen?
Een aantal jaar geleden ging ik in de kerstvakantie naar Zwitserland om daar samen met een vriendin recreatiewerk te doen. Daar leerde ik Henrieke (zus van mijn vriend) kennen. In die vakantie paste ik ook vaak op haar dochtertje. Toen Henrieke weer in Nederland kwam wonen, vroeg ze aan mij of ik de oppas van haar kinderen wilde zijn. De eerste avond dat ik daar ging oppassen kwam ik Ruth tegen. Hij was samen met zijn zwager aan het werk. Nadat Henrieke en haar man weggingen, bleef Ruth nog even kletsen. Later spraken we elkaar nog via Facebook, totdat Ruth aan mij vroeg of ik een keer wildeafspreken… en de rest raad je wel :-).

Hoe lang zijn jullie inmiddels samen?
Wij zijn inmiddels al ruim 3,5 jaar een stel.

Vertel, hoe was het huwelijksaanzoek?!
Op 12 juni 2015 verraste mijn vriend mij met een huwelijksaanzoek in de klas. Ik was lekker aan het werk toen opeens een collega binnenkwam en vertelde dat de kinderen even in de kring moesten gaan zitten. Mijn collega nam ook een leerling mee uit de klas. Ik vond het vreemd wat er gebeurde maar had nog niet gelijk door wat er ging gebeuren. De leerling kwam terug, verkleed als beveiliger, en droeg een bordje met de tekst ‘Ring security’. Daarachter kwam mijn vriend. Hij ging in de klas op zijn knieën en vroeg mij officieel ten huwelijk :-)! Natuurlijk moest ik daarna nog door met lesgeven. Ondertussen werd het om mijn klas heen versierd. Na schooltijd ben ik gelijk met Ruth meegegaan. Hij had namelijk nog een verrassing geregeld. We zijn samen wezen kanoën en ’s avonds gingen we uit eten. Ik vond het zo leuk dat hij dit allemaal had geregeld. Ik ben iemand die altijd alles wil weten en vaak dingen al raad…Maar dit huwelijksaanzoek had ik van tevoren echt niet aan zien komen :-).

weddingwinkel-marieke

Ah, super zeg en wanneer is de trouwdag?!
Op 3 juni 2016 in Renswoude.

Hoe is jullie trouwdag te omschrijven?
Romantisch, themakleuren, vrienden, familie.We vinden het heel belangrijk dat de sfeer gezellig en ontspannen is. Zelf hopen we echt te gaan genieten van onze dag. We hebben een goede ceremoniemeester uitgekozen waar we alles wel aan over kunnen laten.

Hoe ziet de indeling van de dag er globaal uit?
’s Morgens nemen wij even lekker de tijd voor een fotoshoot. Dat is het enige moment dat we even samen kunnen zijn. We willen daar dan ook extra van gaan genieten. Daarna hopen we naar mijn ouderlijk huis te gaan waar de daggasten op ons wachten. Na die ontmoeting zal de ceremonie en de kerkdienst plaatsvinden. ’s Avonds hopen we met onze families, vrienden en kennissen het feest te vieren.

Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen?
Niet heel makkelijk maar het is ons gelukt :-)! Wij hebben ongeveer 40 daggasten.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen?
Ruim een jaar. Ik denk wel dat wij genoeg tijd hebben. We hebben al veel geregeld.weddingwinkel-mariek2

Wie schakelen jullie allemaal in als hulp vooraf, tijdens of na de wedding?
We spreken ongeveer 1x in de maand af met onze ceremoniemeester. We maken iedere keer een to-do list, we verdelen een aantal taken en die zijn tijdens de volgende meeting geregeld. Het is heerlijk om steeds weer iets af te kunnen vinken. Verder schakelen we mijn moeder in omdat zij ook veel dingen moet regelen voor het eerste gedeelte van de dag.

Hebben jullie een thema en hoe ziet de styling eruit?
We hebben geen thema maar wel themakleuren. We vragen de zus van mijn vriend voor de decoratie. Zij decoreert in het dagelijkse leven dus we vertrouwen helemaal op haar creativiteit.

Hebben jullie een budget afgesproken?
Ja, we hebben van tevoren samen een budget vastgesteld. We proberen ons hier zoveel mogelijk aan te houden. Soms best wel lastig hoor ;-).

Wat vind je de leukste producten uit onze webshop?
De slingers!

kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?!
Haha, alleen dat ik die dag als een echte bruid er uit wil zien :-).

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Ik wil zoveel maar het kost allemaal ook zoveel.

En waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Ik kijk zelf heel erg uit naar de eerste ontmoeting. Verder zie ik uit naar de ceremonie en vooral naar het belangrijkste gedeelte van de dag: de kerkdienst.

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Zorg dat je samen een to-do-list maakt. Het voelt heel fijn als je dingen af kan strepen en het zorgt ook voor een goed overzicht.

Fotograaf: Marije Hooijer  |  Videograaf: Jos Heikoop |  Trouwjurk: Taft en Tule
Ringen: Luctra |  Bloemen: Zus van de bruidegom: Henrieke  |  Kapsel: Janita van Geresteijn

weddingwinkel-marieke4

Foto van bekendmaking van de trouwdatum

 

Bride to be Julie

jun 11, 2015

Share on

Even voorstellen:
Julie woont in Belgie, is 23 jaar en trouwt over iets meer dan een week met Tom! Ze is ten huwelijk gevraagd tijdens een road-trip door IJsland bij een prachtig ijsmeer. Voor de bruiloft is Julie helemaal los gegaan met Do It Yourself-en en op de bruiloft zullen dan ook, naast veel bloemen, heel wat natuurlijke originele details te zien zijn. Verder is er een BBQ, zijn er taarten en Cupcakes en gaat er goed gedanst worden.

bridetobejulie1a

Naam: Julie |  Woonplaats:  Kortrijk, België  |  Studie/werk: Communicatieambtenaar
Leeftijd: 23  |  Hobby’s: Koken, lezen, creatief zijn  |  Samen met: Tom
–> Hier vind je Julie op Facebook of op Instagram

Vertel, hoe was het huwelijksaanzoek?!
In 2013 hebben we een roadtrip gemaakt in IJsland. Mijn vriend Tom ging door zijn knieën aan een prachtig ijsmeer. De zon brak voor de eerste keer door de wolken, het was een heerlijk moment!

Wow! En hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Tom en ik hebben elkaar leren kennen op de Speelpleinwerking als monitor. Mijn hart begon meteen sneller te slaan, het was liefde op het eerste zicht. Intussen zijn we 5 jaar samen.

Wanneer is jullie grote dag?
We trouwen op zaterdag 20 juni, in het Sacrament. Een oude ontwijde kapel die nu dienst doet als feestzaal. Een erg romantische en sfeervolle plek.

Als je aan jullie trouwdag denkt, dan zou je die omschrijven als?
Voor onze trouw kozen we voor een los feest, dat onze persoonlijkheid weerspiegeld. We hebben gekozen voor een intieme ceremonie in de tuin van de feestzaal met vrienden en familie. Daarna volgt een receptie die wat opgeleukt wordt met een muziekband. ’s Avonds is er een grote  gezellige barbecue met een dessertbuffet vol taarten voor alle gasten, gevolgd door een dansfeest.

Hoe ziet de indeling van de dag er globaal uit?
Na het ontbijt – een toekomstige bruid moet goed eten! –gaan mijn moeder, getuige en ikzelf naar de kapper en laten we ons mooi maken. Tom komt me thuis ophalen met een verse bos bloemen om samen foto’s te nemen. Om 15.oo uur gaan we naar het stadhuis om elkaar het ja-woord te geven.
In de feestzaal hebben we nog een kleine, intieme ceremonie voorzien om geloften en ringen te delen. De overige gasten zijn welkom op de receptie voor een hapje en een drankje.
In de avond is er een barbecue voorzien voor al de gasten met dessertbuffet. Ouderwetse taarten en cupcakes in in overvloed. Na het eten wordt de dansavond geopend, tot in de vroege uurtjes.

Hoe was het om de gastenlijst op te stellen?
Het was niet makkelijk om een goede gastenlijst op te stellen. Tom en ik komen beiden uit nieuwe samengestelde gezinnen, waardoor we heel wat familie hebben. Het aantal gasten schoot hierdoor heel snel de lucht in. Samen met familie en vrienden komen we op een aantal van 150 man voor het avondfeest en 170 voor de receptie.

Wanneer ben je ten huwelijk gevraagd?
Tom vroeg me ten huwelijk in de zomer van 2013. We hebben er samen heel bewust voor gekozen om pas in 2015 te trouwen, zodat we heel wat tijd hadden om te plannen. Ik ben hier nog altijd heel blij voor, we hebben het idee wat kunnen laten rijpen. Nu begint de tijd ons in te halen en moeten we ons aan een schema houden, om de stress buiten te houden.

Hebben jullie veel hulp?
We hebben hulp gevraagd aan vrienden om inspiratie op te doen en hebben contact met enkele vendors. Maar het grootste deel doen we samen.

BridetobeJulie2

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit?
Voor de bruiloft besloot ik zelf aan de slag te gaan en de DIY’er in mezelf naar boven te halen. In mijn knutselprojecten heb ik veel jutte, hout en bruin papier. We hebben vlagjes, krijtborden, naamkaartjes, kaarsjes … Voor de ceremonie hebben we nog een speciale verrassing met kraanvogels.
We houden van een simpel en natuurlijk design en kleine details. De bloemen spelen hier een belangrijke rol in. We hebben een heleboel bruine ginflessen verzameld om te gebruiken als vazen voor de bloemen.

Wat is jullie budget voor de bruiloft?
Het budget is op voorhand niet vastgelegd geweest. Maar we zorgen ervoor dat het geen extravagant feest wordt, maar de sfeer centraal staat.

Wat vind je het leukste product uit onze webshop en waarom?
“ De confetti slinger Hout “ is mijn favoriete item. De houten kralen zijn natuurlijk en helemaal uniek!

Kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?! 🙂
Ik heb mijn hart verloren aan een lange, elegante witte jurk.

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Ik vond het heel moeilijk om de geschikte zaal te vinden. Een zaal die groot genoeg was voor al onze gasten, vrij van catering en bovendien nog eens charmant was.

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Ik kijk heel hard uit naar het moment dat ik kan zeggen: ja! Daarnaast kijk ik er ook naar uit om met onze fotografen aan de slag te gaan, het zijn zulke schatjes!

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Probeer vooral je eigen ding te doen en laat je niets opdringen.

bridetobejulie3

Trouwkaarten: een vriend van ons verzorgde de ontwerpen  |  Fotograaf: Family Thing
Trouwjurk: Le Chapeau   | Ringen: de stiefvader van Tom zal deze voor ons maken
Trouwlocatie: Het sacrament

 

 

 

Even voorstellen:
Lisette is 23, woont in Rotterdam en gaat over ruim 6 weken trouwen met Lodewijk. Ze is op een mooie romantische plek ten huwelijk gevraagd en op diezelfde plaats zal ook het huwelijk plaatsvinden. De avond voor de bruiloft slaapt ze samen met haar moeder en zus in een schattige B&B en vrijwel de hele bruiloft is buiten!

Weddingwinkelbridetobelisette2Naam: Lisette  |  Woonplaats: Rotterdam  |  Studie/werk: Verpleegkundige
Leeftijd: 23  |  Samen met: Lodewijk  |  Hobby’s:  Creatief bezig zijn, een lekker wijntje met familie
of vrienden en heerlijk op de bank een serietje kijken

Hoe heb je Lodewijk leren kennen?
Ik heb Lodewijk leren kennen via de studentenvereniging Navigators in Rotterdam. Ik kwam vers van de middelbare school, terwijl Lodewijk al een doorgewinterde student was. Lodewijk werd al gauw lid af terwijl ik net mijn studententijd begon. Ik leerde hem kennen als huisgenoot en vriend van mijn broer en ons contact bestond voornamelijk uit het uitwisselen van beleefdheden. Dat veranderde toen ik Lodewijk 2 jaar geleden weer tegen kwam op de afstudeerborrel van mijn broer!  Vanaf die avond is het in sneltreinvaart gegaan! Een maand later waren we vriendje en vriendinnetje 😉

 Vertel, hoe was het huwelijksaanzoek?
We waren net op vakantie geweest naar Frankrijk en Spanje. Onderweg naar huis, besloten we niet direct naar Rotterdam terug te rijden, maar te stoppen in Brabant. Lodewijk’s vader woont daar aan een ven in een stuk bos, een prachtige plek waar we graag komen. We besloten een paar daagjes te blijven. Het was heerlijk weer en puur genieten! Op een van deze dagen loodste Lodewijk me mee naar een plekje met een prachtig uitzicht op het ven. In de verte zag ik al een prachtig boeket met veldbloemen staan en champagne. Nadat hij me heel lief had toegesproken, ging hij op zijn knieën en kwam daar een ring tevoorschijn met de vraag of met hem wilde trouwen! Natuurlijk wil ik dat! 😉

Wanneer is de trouwdag?! En in welke plaats?
De trouwdag is op 4 juli. We trouwen op de plek waar Lodewijk me ten huwelijk heeft gevraagd. In het prachtige stukje bos in Moergestel!

Hoe zou je jullie trouwdag omschrijven?
We hebben allebei naar elkaar uitgesproken dat we vooral een ontspannen dag willen hebben voor iedereen. Lekker in de buitenlucht (bidden voor mooi weer!), gezellig met elkaar eten en een feestje vieren!

weddingwinkelbridetobelisette1Klinkt goed! Hoe ziet jullie dag er uit?
Omdat onze hele dag in Moergestel is, kan Lodewijk mij niet ophalen vanuit mijn ouderlijk huis in Zoetermeer. Daarom gaan mijn moeder (tevens ook mijn getuige) en mijn zus (Maid of Honor) in een schattig Bed&Breakfast de avond van te voren slapen. Die ochtend komt Lodewijk mij daar op halen en beginnen we met foto’s maken. Daarna lekker lunchen in het bos met de daggasten. We trouwen in het gemeentehuis van Oisterwijk. Daarna weer terug naar het bos om daar te toosten en te eten. De kerkdienst houden we in de buitenlucht, dat vind ik wel heel spannend, maar ook heel mooi! Daarna receptie en natuurlijk een feestje!

Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen?
Ik vond de gastenlijst een van de moeilijkste opgaven. Ik was heel bang om iemand te vergeten en heb de lijst ook meerdere malen nagekeken. Ik kom uit een redelijk grote familie, vind ik zelf, dus de gastenlijst begon al met een hoop mensen. Maar wat ons betreft alleen maar leuk!

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen en heb je genoeg tijd denk je, of slaat de stress al toe?
Lodewijk heeft me bijna een jaar van te voren gevraagd, dus we  hebben alle tijd gehad. Nu de dag toch wel snel dichterbij begint te komen, slaat bij mij af en toe wel de stress toe! Maar gelukkig hebben de bruidegom en mijn schoonszus de ‘Weddingplanner’ nergens last van ;-). Omdat de bruiloft op een eigen locatie is, moet er natuurlijk met veel rekening worden gehouden waar je op een andere locatie waarschijnlijk geen rekening hoeft te houden. Denk aan geluidsinstallatie, stoelen, banken, servies en nog veel meer! Dat is natuurlijk wel spannend!

Wie schakelen jullie allemaal in als hulp vooraf, tijdens of na de wedding?
We hebben al heel veel hulp gehad! Onze schoonzus hebben we gevraagd als Weddingplanner. Dit is heel fijn, omdat we maandelijks een to-do lijstje krijgen opgestuurd en deze samen kunnen afwerken. Mijn andere schoonzus organiseert het vrijgezellenfeestje. Mijn moeder en zus en mijn tante (getuige) en nichtjes (bruidsmeisjes) helpen fijn meedenken met versiering en de invulling van de dag. Verder hebben we lieve familie en vriendinnetjes die helpen met het maken van creatieve versiering voor de dag zelf!

 Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit? Welke producten heb je hiervoor al gekocht?
Omdat de omgeving al zo mooi is, is er qua styling niet eens zo gek veel nodig. Ik vind het leuk om de rust van de omgeving te behouden. Daarom maken we graag gebruik van hout, glas en groen! Verder wat lichtjes in de bomen en een paar lampionnen, dat maakt het geheel al snel romantisch! Ik vind het heerlijk om zelf spulletjes te maken voor de bruiloft. Mijn familie spaart voor ons lege wijnflessen, daarmee kan je natuurlijk ook van alles: toffe vazen maken, kaarshouders, etc. Verder heb ik van afvalhout al bordjes gemaakt die we gebruiken als wegwijzers!

Weddingwinkelbridetobelisette4Wat is jullie budget voor de bruiloft?
Ik vond dit een heel lastig punt. Toen we wat offertes hadden binnengekregen, schrokken we toch wel van de prijzen. Uiteindelijk hebben we aan elkaar gevraagd wat we maximaal aan de bruiloft wilden uitgeven en toen bleken we op één lijn te zitten!

Wat vind je het leukste product uit onze webshop en waarom?
Ik vind de producten van TAK echt geweldig! De ringenschijf bijvoorbeeld en de waxinelichthouders.

kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?!
Haha, hmmm een heel klein tipje dan! Ik heb een jurk die ik op twee verschillende manieren kan dragen, dat vind ik zelf wel heel leuk! Verder heb ik qua jurk een romantische stijl.. meer kan ik niet zeggen, want wie weet leest de bruidegom mee 😉

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Omdat wij op een eigen locatie trouwen, moet je echt aan alles denken. Ik ben dan wel eens bang dat we iets heel basics vergeten, zoals bestek of koffiekopjes. Daarnaast willen we een ontspannen dag, maar er zijn toch een aantal momenten die je moet inplannen op de dag. Het is dan de kunst om te zorgen dat het niet te krap word! Maar gelukkig hebben we mensen om ons heen die meedenken! Ik kan niet wachten tot het de dag zelf is en we alleen nog maar hoeven te genieten 🙂

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Ik kijk uit naar een ontspannen dag met Lodewijk, vrienden en familie. Heerlijk samen genieten van elkaar, lekker eten en leuke gesprekken. Hoe vaak heb je nu alle mensen die je lief zijn op één plek? Geweldig!

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Een goede ceremoniemeester/weddingplanner neemt zó veel stress weg! Ik vind het echt heerlijk, zo weet ik zeker dat ik niks vergeet.

Weddingwinkelbridetobelisette3

Trouwkaarten: DIY  |  Fotograaf en Videograaf: Inbeeldmetfloor  |  Visagie: DIY
Ringen: 123Gold.nl  |  Save the date foto’s: YDA fotography

Trouwlocatie: Moergestel/Oisterwijk  | 
Trouwjurk: Marylise

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen….
Manon Kaletzky is 25 jaar, woont in Tilburg en houdt van dansen, films kijken, creatief bezig zijn en reizen. In maart vorig jaar was ze samen met haar vriend Thijn op reis in Amerika. Tijdens deze reis werd ze op een festival in Miami ten huwelijk gevraagd! Inmiddels is het bijna zover, eind mei volgt de meerdaagse bruiloft van Manon: het ‘ T en M wedding festival’

weddingwinkel-bridetobe-manon3

Naam: Manon  |  Samen met: Thijn  |  Woonplaats: Tilburg
Werk: gedragsbegeleider bij stichting Respect  |  Leeftijd: 25
Hier vind je Manon op Facebook

Vertel, hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Nou dat is nog wel een leuk verhaal. We hebben elkaar voor het eerst gezien op de fiets. Hij reed toen met een vriendin van mij mee naar hun middelbare school, omdat we hier een beroepenavond hadden. De dag erna vroeg mijn vriendin of de
jongen mijn mailadres mocht hebben. Dit vond ik goed, maar in de mail had ik hem gelijk afgewezen met ’je bent mijn type niet’. Ik was toen nog 16 en natuurlijk alleen gefocust op het uiterlijk. Hierop kreeg ik een mail terug dat hij dit raar vond, want ik kende hem niet eens en ik was wel erg kort door de bocht. Daarmee was het contact klaar. Een jaar later kwamen we elkaar weer tegen op een feestje van die gezamenlijke vriendin. Thijn kwam naast me zitten en we raakten aan de praat. Een erg leuk en gezellig gesprek was dat! Hij vertelde over de reizen die hij met zijn ouders had gemaakt en hoe dat hem inspireerde met zijn visie op het leven. Vervolgens toch maar weer mailcontact gehad, wat vervolgens overging in msn en telefoon. Op onze eerste date zijn we gaan skaten, dan had ik minder het gevoel dat het een officiële date was! Na wat afspraakjes en wat twijfels kreeg ik de gouden tip van mijn moeder ‘gewoon proberen die verkering, je hebt het
anders toch zo weer uitgemaakt’. Sindsdien bleek dit dan de beste keus van mijn leven te zijn geweest!

En, hoe lang zijn jullie inmiddels samen?
Ik heb Thijn op 30 mei 2008 verkering gevraagd. ‘Dan kan ik je nu wel mijn vriendje noemen’, waren mijn precieze woorden. We zijn dus met ons trouwen 7 jaar samen.

Kun je meer vertellen over je spectaculaire huwelijksaanzoek in Miami!
In Maart 2013 zijn Thijn en ik naar Amerika gegaan voor een rondreis. We zijn begonnen in New York en geëindigd in Miami, waar we onze vakantie knallend zouden afsluiten op het 3 daags durende Ultra Music Festival (UMF). Op dag 2 vertelde Thijn dat hij een verassing had. Hij had zogenaamd de dag ervoor VIP-tickets gekregen van een Nederlandse fotograaf die hij tegen het lijf aan was gelopen (Totale onzin, want dit bleek hij een half jaar van tevoren geregeld te hebben via de filmmaker van het festival.). Zo goed gelovig als ik was trapte ik daar gewoon in. Na de dj-set van David Guetta en genoten te hebben van onze vip-dag vroeg Thijn me mee om nog even op een bankje te gaan zitten. Hier ging
hij vervolgens op zijn knieën, waarbij ik vanuit mijn enthousiasme niet eens heb gehoord wat hij nou eigenlijk vroeg. Vervolgens kwam er toevallig vuurwerk, waardoor de mooie en bijzondere dag een spetterend einde had gekregen.

Wanneer is jullie trouwdag?
Om ons trouwen in de trant van een festival te houden hebben we ervoor gekozen om ons huwelijk te verspreiden over meerdere dagen. We hebben onze bruiloft daarom omgedoopt tot: T en M wedding festival ! Op 27 mei zullen we het ja-woord geven in de Belgische Ardennen (locatie Sechery), waarna we met deze kleine groep mensen daar blijven slapen. Vervolgens zullen we op 30 mei met de voetjes van de vloer gaan op het Festival feest in Tilburg.

weddingwinkel-bridetobe-manon

Hoe kunnen je jullie trouwdag het best omschrijven?
Ik zou onze bruiloft omschrijven als divers. Er zit een groot verschil tussen de sfeer die we neerzetten in België en Nederland. Het laat echt zien wie wij zijn als personen met de verschillende eigenschappen verdeeld over de 2 momenten. We hebben ook geen receptie, omdat wij dit te formeel vinden.

Hoe ziet de indeling van de dag(en) er globaal uit?
De gasten zullen op 27 mei eind van de middag arriveren waarna ze naar hun gepersonaliseerde kamer kunnen. Vervolgens is het ja-woord, er wordt geproost met een hapje en een drankje en er worden foto’s gemaakt. Daarna zullen we lekker lang gaan dineren en zal laat op de avond een gezellige beat klinken en kunnen we als de gasten daar nog de energie voor hebben gezellig spelletjes spelen. De deuren van het feest zullen op 30 mei om 20.30 uur open gaan, waar iedereen bij binnenkomst op een bijzondere manier vastgelegd wordt. Vervolgens willen we het feest openen met een openingsdans, waarna we lekker kunnen feesten.

Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen?
Het samenstellen van de gastenlijst ging redelijk vlot. Met het ja-woord zijn we met 42 man. Voor het feest hebben we rond de 120 man uitgenodigd.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen?
Ik denk dat we een jaar van tevoren begonnen zijn met plannen. Omdat we alles zelf doen gaat er erg veel tijd in zitten en slaat bij mij nogal eens de stress toe, omdat er zoveel verschillende onderdelen zijn waaraan gedacht moet worden. Bovendien zijn we beiden (vooral ik) nogal perfectionistisch en niet snel tevreden.

Krijgen jullie veel hulp of doen jullie het meeste zelf?
We regelen alles zelf en hebben alles mee uitgezocht of zelf gemaakt. Niks is aan het toeval overgelaten en we hebben alles geregeld via mensen in onze kennissenkring. Mijn getuigen helpen me mee met de versiering van de decoratie in België. De getuige van Thijn heeft de uitnodiging mee helpen ontwerpen. We hebben een ceremoniemeester die met ons meedenkt over catering en planning en op de dagen zelf hebben we mensen voor ons ‘werken’ die we ook via via kennen. Zo blijft alles in een intieme persoonlijke sfeer.

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit?
Voor de 27e heb ik de versieringen gemaakt en gekocht. Denk aan versieringen op de tafel zoals flessen, vaasjes, waxinelichtjes en papieren bloemen. Verder is er over het hele terrein ook nog versieringen te vinden en heb ik zelf een ‘boog’ gemaakt van berkenhout en bloemen waar we voor staan tijdens het ja-woord.

Wat vind je het leukste product uit onze webshop?
Het gastenboek’ van hout. Heel origineel idee van een gastenboek.

Kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?! 🙂
Dat er geen sluier is…

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Het loslaten van mijn ideeën die niet tot uiting kunnen komen doordat ik niet aan de spullen kan komen via verhuur. Bovendien wil ik telkens meer en meer.

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Het uitspreken van de geloften, het diner en het feesten met vrienden/kennissen en familie.

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Maak alles persoonlijk, zodat mensen kunnen zien dat het echt jullie bruiloft is.

Een andere goede tip: ‘je kunt het niet iedereen duidelijk of naar zijn zin maken’. Het is jullie dag en als er mensen zijn die je niet snappen, dan komen ze lekker niet.

Trouwkaarten: Zelf ontworpen, gedrukt bij ‘de snoeperie.be’ en een gewone drukker in Tilburg
Fotograaf en videograaf: Misset Media  |  Trouwjurk: Demetrios
Ringen: zelf ontworpen bij Edelsmederij Josemieke Segers   |  Bloemen: boeket geregeld in België

Trouwlocatie: Sechery (Ardennen) en een locatie in Tilburg
Visagie: parfumerie en schoonheidssalon Appels  |  Kapsel: Joël Toeange
Taart: Govert van Nunen

Even voorstellen…
Afgelopen donderdag 23 april was de trouwdag van Ilse en Michiel. Bruid Ilse mochten we voor haar grote dag interviewen over de voorbereidingen. De bruiloft stond eigenlijk al gepland voor  19 september 2014, maar doordat 3 dagen van tevoren Ilse’s vliezen braken (bij 31 weken zwangerschap), hebben ze het helaas last minute moet verschuiven. Gelukkig werd hun gezonde zoon pas 4 weken later geboren!
weddingwinkelbrideIlse
Naam: Ilse |  Leeftijd: 36 |  Samen met: Michiel

Werk: Project manager|  Trouwdag: 23 april 2015
–> Hier vind je Ilse op Facebook

Hoe kennen jullie elkaar en hoelang zijn jullie samen?
We hebben elkaar 6,5 jaar geleden ontmoet via Internet (parship).

Vertel, hoe was het huwelijksaanzoek?!
1,5 jaar geleden waren we op vakantie in Japan. Toen we in Tokio waren ging mijn vriend op zijn knieën op het drukste kruispunt van de wereld. Heel bijzonder en was even van de wereld en alles om me heen drong niet meer tot me door. Ondanks dat er heeeeel veel mensen om ons heen liepen. Uiteraard zei ik JA!

Wanneer is de trouwdag?! En in welke plaats?
We zouden aanvankelijk dus afgelopen 19 september 2014 gaan trouwen ,maar de nieuwe trouwdatum is nu 23 april 2015. De bruiloft zal plaatsvinden in Villa Westend in Velserbroek.

Wat wordt de sfeer van jullie trouwdag?
Het wordt een middelgrote bruiloft met een informele sfeer. We houden ons maar aan een paar tradities en voor de rest doen we het vooral heel anders, maar precies zoals wij willen. Het wordt echt onze dag!

Hoe delen jullie de dag in?
9.00:          Samen ontbijten
10.30:        Haar, make up en aankleden
13.00:        Eerste ontmoeting
13.15:         Foto’s maken
14.30:        Aankomst locatie
14.35:        Borrel en foto’s met daggasten
17.00:        Amuse diner
19.30:        Trouwceremonie
20.30:        Proosten en borrel en sweettable
00.00:        Einde

Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen? En…hoeveel mensen mogen er op jullie dag komen?
Ja het ging vrij makkelijk. De daggasten zijn alleen onze naaste familie en beste vrienden (in totaal 32 en 2 kinderen > neefje/nichtje). De avondgasten (die komen na het diner) zijn er in totaal 85 (inclusief de daggasten)

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen en heb je genoeg tijd denk je, of slaat de stress al toe?
We zijn in januari begonnen met locaties zoeken en toen dat geregeld was zijn we verder gaan zoeken. Ik heb alles zo goed als klaar liggen (was al klaar voor de bruiloft in september). Er moeten nog een paar dingen gedaan worden, waar onder : de bedankjes moeten opnieuw gemaakt worden (stond een datum op), jurk moet nog vermaakt worden (ik had toen een 7 maanden dikke buik), datum in de ringen moet aangepast worden.

weddingwinkelbrideilse3

Wie schakelen jullie allemaal in als hulp vooraf, tijdens of na de wedding?
4 bruidsmeiden die geholpen hebben bij het maken van oa de decoraties, mee zijn gegaan de jurk passen en contact hebben met onze gasten
Ceremoniemeester: met name voor het in goede banen leiden op de dag zelf. De meeste dingen vooraf regel ik zelf
2 bruidskinderen (mijn neefje en nichtje) en die zullen ook de ringen geven
Mijn moeder heeft een paar dingen gemaakt, waar onder ringkussentjes (gemaakt van de sluier van haar trouwjurk)

Hebben jullie een thema? Zo ja, wat voor thema!?
We hebben een kleurthema, met de kleuren: koningsblauw, goud en wit. Dit vertaald ze met name terug in de accessoirres en aankleding (en ik heb koningsblauwe schoenen en mijn vriend een stropdas in die kleur). Maar het is niet een kledingvoorschrift voor de gasten. We hebben ook een eigen logo

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit?Weddingwinkelbrideilse6
Met name veel dingen zelf gemaakt, waar onder:

Slingers van kraanvogels (knipoog naar Japan waar ik ten huwelijk ben gevraagd)
Zakdoek pakketjes (voor onder ieder zijn stoel)
Kwastjes in 3 kleuren (voor aan de stoelen en bij de sweettable
Naamkaartjes (voor het reserveren van de stoelen tijdens de ceremonie)

Bedankjes (gebrande cd met de muziek tijdens de ceremonie in een zelf gemaakt gepersonaliseerd papieren hoesje)
Kauwgompakketjes
Vaasje geverfd in wit en goud (om losse bloemen in te doen voor op tafel)
Grote confetti in goud/wit (om tafel te decoreren)
Labeltjes voor aan de champagne glazen (van ons logo)

Verder heb ik gekocht:
Gepersonaliseerde onderzetters, 2 boeddha’s, Mini pompoms (in een zakje gedaan en die worden naar ons gegooid als we getrouwd zijn), Papier waaiers, Papieren honeycombs, Lampionen, Fotolijstjes (daarin komen de trouwfoto’s van onze grootouders en ouders) en Dagtasje met ons logo erop

Wat vind je het leukste product uit onze webshop en waarom?
De Papieren lampion. Ik vind de DIY producten ook heel leuk, maar die heb ik grotendeels zelf overal vandaan gehaald

kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?!
Roomwit met kanten mouwtjes

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
Ik vind het allemaal super leuk om te organiseren, dus vind weinig dingen echt lastig omdat ik het allemaal geweldig vind. Als ik dan toch iets moet kiezen, is het denk dat ik niet steeds iets er bij moet verzinnen wat ik nog wil doen… De zakdoekpakketjes heb ik uiteindelijk minder dan 2 weken voor de bruiloft bedacht, alle onderdelen besteld en nog in elkaar gezet…

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Dat alles echt gaat gebeuren zoals ik het voorbereid heb. Verder kijk ik heel erg uit naar de ceremonie. We hebben een zelfstandige trouwambtenaar die we al een paar keer gesproken/gezien hebben en die er een heel mooi persoonlijk verhaal van gaat maken (met input van onze getuigen). Ook vind ik het heel bijzonder dat onze zoon nu uiteindelijk toch bij onze bruiloft aanwezig zal zijn (ipv in mijn buik)

weddingwinkelbrideilse2

Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Maak de dag zoals jullie het zelf het liefst willen. Het is je eigen bruiloft, dus zorg ervoor dat het precies zo is als jij wilt.

Wat ik verder ook heel leuk vond is het betrekken van andere mensen bij de bruiloft. Zoals mijn bruidsmeiden hebben heel veel in de voorbereiding gedaan en dat waren gezellige avonden/middagen met elkaar.

De volgende bedrijven hebben meegewerkt op de trouwdag van Ilse en Michiel

Trouwkaarten:  Kaartmix  |  Fotograaf: Ralf Czogallik
Videograaf: Mbrace films  |  Trouwjurk: The Brideside  |  Ringen:  Le mariage
Bloemen: Marijt sfeerdecoraties  |Trouwlocatie: Villa westend
Visagie en kapsel: Pierôt  | Taart: Er is een sweettable en die hebben we via de locatie geregeld

Trouwambtenaar:    Manon Dijkshoorn | Muziek:  Sjoerd Raaijmakers    | Stoelverhuur: Accuraat

weddigwinkkelbrideilse4

 

Even voorstellen…
Op 3 juli 2015 trouwt Cyrielle uit Zwammerdam met haar vriend PJ. Cyrielle is 23, woonbegeleidster bij Ipse de Bruggen en ze kreeg een prachtig huwelijksaanzoek! De bruiloft wordt uniek, want deze is verspreid over twee dagen!

PJ & CyrielleHier vind je Cyrielle op Facebook of op Instagram

Hoe lang ben je samen met je vriend PJ?
3,5 jaar

En, hoe was het huwelijksaanzoek?!
Het huwelijksaanzoek was heel erg mooi en gaaf. Mijn vriend gaf een feest voor zijn verjaardag bij ons in de tuin. Alles was top geregeld. Grote tent in de tuin, mooie aankleding, bar, podium, catering en etc. Omdat ik voor zijn verjaardag iets speciaals wilde geven heb ik samen met de andere feestgasten een optreden van de 3j’s cadeau gedaan. Tijdens het optreden van de 3j’s ging mijn vriend het podium op. Ik dacht dat hij iedereen wilde bedanken, maar nee.. Hij vroeg mij ten huwelijk! Ik had dit in de verste verte niet zien aankomen. Het was erg mooi en heel speciaal. Onze familie en al onze vrienden waren erbij. Weinig mensen hebben het droog kunnen houden..

Wow, wat bijzonder zeg! Wanneer is de grote dag?
Onze trouwdag is op 3 juli 2015. Wij trouwen dan in Alfred’s te Alphen aan den Rijn.

Als je aan jullie trouwdag denkt, hoe zou je deze dan omschrijven?
Als ik aan onze trouwdag denk, denk ik aan een sfeervolle, gezellige en mooie dag. Wij houden er zelf helemaal niet van als alles heel formeel is. De bruiloft moet voor iedereen een leuke en gezellige dag zijn.

Hoe ziet de indeling van de dag er globaal uit?
Mijn vriend komt mij met onze trouwauto ophalen bij mijn ouders. Wij gaan dan naar de fotolocatie toe met onze fotografen. Vervolgens gaan wij naar Alfred’s in Alphen aan den Rijn, daar is de ceremonie. Onze daggasten zien wij daar voor het eerst, zij staan buiten op ons te wachten. Na de ceremonie  proosten wij op ons huwelijk en gaan we foto’s maken met de familie en onze vrienden. Vervolgens vertrekken wij met de dag gasten naar restaurant Anders in Bodegraven om daar de taart aan te snijden. Aan het einde van de middag begint de receptie tot wij gaan dineren met de daggasten.

En de volgende dag is bruiloft part 2…
Ja, de feestavond is de volgende dag in Spa in België. We hebben daar voor de feestavond een kasteelvilla gehuurd, ‘Le Boqueteau’ (zie foto hieronder ). De feestgasten nodigen wij daar op 4 juli aan het einde van de middag uit. We zullen dan met zijn allen eten en de feestavond zal dan volgen. Onze dag gasten kunnen bij ons in de kasteelvilla blijven slapen, de feestgasten hebben een hotel in de buurt geboekt.

Le Boqueteau Was het makkelijk om een gastenlijst samen te stellen?
De gastenlijst maken vonden wij het minst leuke om te doen. Wat een werk en wat een moeilijke keuzes moet je dan maken. Wij hebben 45 dag gasten en ongeveer 80 feestgasten komen naar België. De lijst met feestgasten was veel groter maar helaas is er in België niet genoeg plek, we hebben ons moeten beperken tot 80 man.

Hoe lang van te voren ben je begonnen met plannen en heb je genoeg tijd denk je, of slaat de stress al toe?
Ik was zo verrast na het huwelijksaanzoek dat ik meteen rond ben gaan kijken op internet. Ik heb een pinterestaccount aangemaakt en heb daar een moodbord ‘bruiloft’ op gemaakt. Ik kijk hier elke week een paar keer op en ‘pin’ dan leuke ideeën voor bruidsfoto’s, aankleding/decoratie en kapsels. Verder was ik vrij snel met afspraken vastzetten zoals de locatie voor de ceremonie, receptie, diner en de feestavond. Tot nu toe loopt alles prima en hebben we allebei nog geen stress.

Wie schakelen jullie allemaal in als hulp vooraf, tijdens of na de wedding?
Save the date kaart
Eigenlijk doen wij alles zelf. Ik geef niet snel de touwtjes uit handen en zeker niet als het om mijn eigen bruiloft gaat. Ik vind het erg leuk om alles uit te zoeken en te regelen. De save the date kaart heb ik met hulp van mijn schoonzus gemaakt (zie hiernaast). Zij heeft haar eigen webshop in het maken van persoonlijke producten met eigen instagram foto’s (www.viamartine.nl). De trouwkaarten ga ik ook samen met haar ontwerpen. Heel erg leuk om hier mee bezig te zijn en ideeën op tafel te gooien!!

Voor de bruiloft zelf hebben wij 2 ceremoniemeesters. Wij willen op de dag zelf kunnen genieten, de ceremoniemeesters houden dan in de gaten of alles loopt zoals gepland is. Voor de feestavond in België hebben wij wel veel hulp nodig. De kasteelvilla moet binnen een halve dag versierd worden. Hier helpen onze familie en vrienden bij.

Hebben jullie een thema? Zo ja, wat voor thema!?
We hebben geen thema voor onze bruiloft. Wel een dresscode: ‘Casual chic’. We hopen dat de gasten in mooie kleding komen maar niet te netjes.

Hoe ziet de styling van jullie trouwdag eruit? Welke producten heb je hiervoor al gekocht?
De styling van onze bruiloft is een beetje vintage. Ik heb veel weckpotten klaar staan. Hier doe ik zand in met een kaars. Om de bovenrand doe ik een stuk jute touw met tule. Ook candlebags heb ik in verschillende maten gekocht. Daarnaast heb ik wat decoratie bij Weddingdeco, Joehoee en Weddingwinkel besteld. Ik ben vooral heel erg op zoek geweest naar nieuwe producten. Geen geijkte, standaard spulletjes.

Wat vind je het leukste product uit onze webshop en waarom?
Ik vind de mini slinger kraft heel erg leuk. Ik heb er zelf ook 1 besteld.Heel origineel en lief! (Zie foto hieronder). Ik gebruik hem thuis voor op de muur en als we trouwen hang ik hem bij de tafel met het gastenboek.

slinger kraftWat is jullie budget voor de bruiloft?
We hebben geen budget afgesproken. Ik denk dat we ongeveer op 12.000 euro uitkomen.

Kun je een heel klein tipje van de sluier geven: hoe ziet jouw jurk eruit?!
Mijn jurk is voor mij perfect. De jurk die het is geworden is ook de eerste die ik heb aangehad. Mijn moeder zei pas ‘Dit is echt een Cyrielle jurk’. Als ik mijn jurk moet omschrijven zou ik zeggen; ‘ivory with a touch of glamour’.

Wat vind je lastig bij het plannen van jullie droomdag?
In mijn gedachte is het een mooie zomerdag maar helaas moet ik er ook rekening mee houden dat het kan gaan regenen. We moeten daarom ook nog op zoek naar een fotolocatie voor als het zou regenen die dag.

Waar kijk je het meest naar uit op de trouwdag zelf?
Ik zie heel erg uit naar het moment dat we elkaar voor het eerst zien. Ik denk dat dat heel bijzonder is en heel echt. De ceremonie wordt, hoop ik, ook erg mooi. Een vriendin van ons is onze trouwambtenaar dus wij zorgen er samen met haar voor dat het gaat worden zoals bij ons past.

Daarnaast heb ik ook heel erg veel zin in de feestavond in België. De locatie is super mooi en met de decoratie die ik gekocht heb wordt het heel sfeervol.

Tot slot, Heb je nog een tip voor andere aanstaande bruiden?
Ik kan er nu al heel erg van genieten dat onze bruiloft niet te gestrest en druk gaat verlopen. We hebben voor alle momenten de tijd genomen zodat we er zelf nog meer van kunnen genieten en de dag niet als een speer aan ons voorbij gaat. Het is ook echt een bewuste keuze om de feestavond een dag later te doen. Ik zie het als een groot voordeel dat je daardoor op de trouwdag zelf een minder strak programma hebt.

Vakantie 2014

Trouwkaarten: ViaMartine en Zoetemelk  |  Fotograaf: doubleviews
Trouwjurk: Lilian West  |  Ringen: Allerspanninga
Trouwlocatie: Alfreds  |  Kapsel: Vriendin van mij  |  Taart: Minkypie

?>